Kokosové mámení: Užijte si bílé a sladké Vánoce

17. prosince 2021 • 00:00

Kokosové cukroví zkrátka nikdy neomrzí. Bývá sice často spojováno s nepečenými kuličkami, ale existuje mnoho dalších druhů, kde můžete kokos využít. Pochutnejte si na kokosových pracnách, košíčcích nebo se nechte unést dokonalým kokosovým cukrovím s čokoládou.

Kokosové cukroví:

Kokosové pracny
Kokosové košíčky
Kokosové vločky
Kokosové kuličky
Kokosové cukroví s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou

Kokosové pracny

Oddejte se vylepšeným kokosovým pracnám, které jsou jinak podle zcela tradiční receptury. Do těsta přidejte kokos a užijte si tak neobvyklou chuť klasického cukroví. Nezapomeňte obalovat v moučkovém cukru ještě za tepla.  

Kokosové košíčky

Chcete-li vyzkoušet něco nového, pak vsaďte na kokosové košíčky. Náplň je tvořena z másla, moučkového cukru, vajec, kokosu, piškotů a rozinek. Ten správný šmrnc náplni dodává pár kapek rumu. Na závěr posypejte košíčky mandlemi a kokosem.

Kokosové vločky

Milovníci lineckého si zde přijdou na své. Tradiční cukroví, které nesmí chybět na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli patří stále mezi nejoblíbenější druhy. Buďte originální a přidejte do těsta kokos, který využijete i při zdobení. Kokosové vločky se budou mezi ostatními dobrotami nádherně vyjímat.

Kokosové kuličky

Nepečené kuličky se těší velké oblibě. Jsou rychlé a téměř bez práce. Na tuto variantu vánočního cukroví existuje mnoho receptů. Vyzkoušejte kuličky slazené medem plné kokosu nebo kokosové kuličky z kondenzovaného mléka, zdobené hořkou čokoládou a strouhaným kokosem. Diabetiky mile překvapí verze dia kokosových kuliček s rozinkami a ořechy.

Kokosové cukroví s čokoládou

Jste příznivcem každoročního zkoušení nových druhů? Chuťové i vzhledově neotřelé kokosové cukroví s čokoládou ze špaldové mouky vás ohromí. Přesvědčte se sami, že tato originální specialita bude z talíře mizet rychlostí blesku.

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou

Namísto obvyklých druhů můžete připravit i něco nezvyklého. Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou jsou přesně ta dobrota, která potěší všechny mlsné jazýčky. Tyčinky z datlí, arašídů, kokosu a kakaa jsou zdobené kokosovými lupínky a zaručeně se ihned přidají na seznam vašeho oblíbeného mlsání.

Video se připravuje ...
 

Autor: DF