Připravte si menu jako z KFC u vás doma. Pochutnáte si a ještě ušetříte!

  • 10. července 2021 • 00:00

    Dobrotám z rychlého občerstvení již naplno podlehli gurmáni všech generací. Občas zkrátka zatoužíme po křupavém, dozlatova usmaženém kuřátku a jakékoli úvahy – zdravé či nezdravé – jdou stranou. Chuť zakousnout se do šťavnatého masíčka a jemně nasolených hranolků je prostě někdy silnější. Oblíbené speciality si však můžeme připravit snadno i doma. Tak hurá na to!

    Některé pokrmy jsme si ve fastfoodech natolik oblíbili, že si našly cestu i do našich kuchyní. Připravit si tak můžeme populární menu nejen zdravěji, ale často dokonce i levněji, než kdybychom si jej zakoupili již hotové. Vybrali jsme pro vás ty nejzamilovanější lahůdky, na kterých si jistě pochutnáte a které si můžete vyladit k dokonalosti přesně podle sebe. Fantazii se meze nekladou a v kuchyni to platí dvojnásob.

  • Smažené kuřátko

    Video se připravuje ...

    Křehké řízečky z kuřecích prsíček jsou jednou z nejvyhledávanějších specialit rychlého občerstvení. Pikantní a dozlatova usmažené kousky masa si ale můžete snadno připravit i doma. Tajemství toho našeho kuřátka spočívá v naložení do podmáslí a obalení ve směsi mouky a několika druhů koření. Pokud však zatoužíte po opravdu křupavém kuřátku, připravit si můžete i stripsy jako z KFC. Doplnit je můžete např. hranolkami bez tuku.

    Pro větší křupavost můžeme kousky kuřátka obalit v kukuřičných lupíncích Pro větší křupavost můžeme kousky kuřátka obalit v kukuřičných lupíncích • Autor: iStock

  • Salát Coleslaw

    Video se připravuje ...

    Svěží zelný salátek se stal velmi oblíbenou přílohou. Jeho popularita stoupla, a to nejen u nás, především díky restauracím rychlého občerstvení. Proto již jen málo kdo ví, že se jedná původně o nizozemský pokrm, jehož název byl odvozen od slova „koolsla“, jež znamená zelný salát.  

    Trocha zeleniny nesmí chybět Trocha zeleniny nesmí chybět • Autor: iStock

  • Qurrito jako z KFC

    Video se připravuje ...

    V tomto pokrmu hraje hlavní roli tortilla, kuřátko a čedar. Pokud tak patříte mezi milovníky zapečených plněných placek, tento recept je stvořený přímo pro vás. Příprava quesadilly není nikterak obtížná a rozhodně si na ní pochutná celá rodina. Že ale máte raději twister? Nebojte, máme pro vás recept i na tuto fastfoodovou dobrotu.  

    Mexickou specialitou oblíbenou snad po celém světě je quesadilla Mexickou specialitou oblíbenou snad po celém světě je quesadilla • Autor: iStock

  • Cibulové kroužky

    Cibulové kroužky jsou vyhledávaným předkrmem i přílohou Cibulové kroužky jsou vyhledávaným předkrmem i přílohou • Autor: iStock

    Vynikající přílohou, ale také i skvělou chuťovkou, jsou cibulové kroužky. Připravit si je můžete podle receptu časopisu F.O.O.D., který pro vás přichystal kroužky v pivním těstíčku včetně lehce pikantního dipu. Pokud však cibuli zrovna dvakrát neholdujete, rozpalte gril a vyzkoušejte např. kukuřici v alobalu.

  • Kuřecí burger

    Burgery můžeme připravit na mnoho způsobů, z mletého masa, smaženého kuřete i např. zeleninových placiček Burgery můžeme připravit na mnoho způsobů, z mletého masa, smaženého kuřete i např. zeleninových placiček • Autor: F.O.O.D.

    Ale co by to bylo za pohoštění ve stylu rychlého občerstvení bez pořádné porce šťavnatého kuřete se salátkem a majonézou v nadýchané bulce. Burgery milují děti i dospělí, proto na nic nečekejte a připravte si domácí. Vyladit si je tak budete moci přesně podle chuti každého strávníka a kdo ví, možná si poté na ty z fastfoodu už ani nevzpomenete.        

Autor: VDŠ