Láďa Hruška nám prozradil recept na domácí kečup. Podívejte se, čím ho vyšperkoval!

22. července 2021 • 00:00

Lidový všeuměl a kutil nezahálí ani v létě. Naplánoval si sice dovolenou, ale dokončuje si své bydlení, pustil se do psaní a také tu a tam zavařuje. 

Pokud vás zajímá, jak to u Ládi vypadá v létě, nepřehlédněte rozhovor v měsíčníku BLESK Vaše recepty. My pro vás máme takovou malou ochutnávku toho, co je zrovna u Ládi Hrušky v plánu a na talíři.

Za vyzkoušení také stojí kečup z červené řepy >>>

Chystáte další kuchařku?

Nějak jsem se do toho psaní obul a pustil jsem se do další kuchařky, která by měla spatřit světlo světa po Vánocích. Protože to budou Láďovy fit krabičky, bude se jednat o zdravé, žravé a rychlé recepty, které jsem si za roky vychytal a díky nimž vypadám tak trochu fit, i když slova fitness a dieta nesnáším. Fanoušci a diváci o kuchařku dlouho žadonili a já se na to těším. Budu si pokrmy i sám fotit, a to je opravdu hustá výzva.

A jak pokračují práce na vašem rodinném domečku, už jste se nastěhoval?

Ano, už tam bydlíme. Konečně montujeme i světla, aby nám netrčely ze stropu ty černé dráty se žárovkou. Ale dal jsem si předsevzetí, že letos dám do parády konečně malou předzahrádku. A nenechám si do toho od nikoho kecat. Měla by být hezká, nenáročná na údržbu a taková česko-japonská.

A něco dobrého k snědku v ní letos také pěstujete?

Já se ani na zahradě nespokojím s klasikou. Loni jsem u nás v nížině zasadil pár prutů vinné révy, letos přibyly další a rostou jako z vody. Zimu venku přečkaly i fíkovníky a banánovník. Tak uvidíme, jestli se už letos těch banánů a fíků konečně dočkáme. Pomalu to u nás na zahradě v létě začíná vypadat jak v nějakém africkém resortu – když jsme nemohli skoro dva roky za exotikou my, musela přijít ona za námi.

Připravujete si do zásoby na zimu nějaké kompoty, marmelády nebo nakládanou zeleninu, sušíte bylinky?

Spoustou dobrot mě obdarovávají diváci a fanoušci, za kterými jezdíme s Vychytávkami. Je to strašně hezké, připadám si jako jejich adoptivní syn nebo vnuk, který si vždy odváží nějakou výslužku. Od zmiňovaných kompotů a zavařenin po sušené houby. Sám jsem v poslední době ale expert na kvašené zelí a zeleninu. Za týden je hotovo a pořádnou vitaminovou bombu pak máte v lednici po ruce dlouhé týdny. Pokud to teda nezbaštíte dřív.

Domácí kečup s rozinkami podle Ládi Hrušky

Suroviny:

  • 1,5 kg rajských jablek
  • 2 velké cibule
  • 2 ml octa
  • 2 jablka
  • 6 tablet stévie
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • hrst rozinek
  • 3 hřebíčky
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky kari
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce soli

Postup:

1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s rajčaty pokrájíme na kostičky.

2. Vše nasypeme do velkého hrnce, přidáme nasekaný česnek, podlijeme trochou vody a přidáme i všechny další uvedené ingredience, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba 1 až 1,5 hodiny.

3. Rozvařenou směs dosladíme stévií a rozmixujeme ponorným mixérem. Horkým kečupem naplníme zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.

Doba přípravy: 100 minut

Množství: 8 sklenic po 200 ml

Cena cca: 100 Kč

Zajímá vás víc? Chcete vyzkoušet skvělé a osvědčené recepty od celebrit i čtenářů? Nezapomeňte si koupit aktuální číslo časopisu BLESK Vaše recepty. Na stáncích právě teď >>>

Pochoutky z letní zeleniny Pochoutky z letní zeleniny • Autor: Blesk Vaše recepty

Autor: TR, Blesk Vaše recepty