Nejkrásnější svatební dorty z celého světa, které můžete mít na svatbě i vy

21. května 2023 • 00:00

Krásná nevěsta a dort dělají svatbu a právě o nich si budou svatebčané povídat ještě dlouho. Pokud stále váháte, zda zvolit dort čokoládový, nebo se pustit do rustikálního „nahého“ dortu zdobeného květinami, inspirujte se v naší galerii. Tohle je 120 nejkouzelnějších svatebních dortů.

Toužíte po tom nejkrásnějším svatebním dortu, na který budete vzpomínat při každém výročí svatby ? Nebo jste byli požádáni, abyste upekli dort kamarádce, a hledáte inspiraci na originální zdobení? Ve specializovaných cukrářských obchodech najdete už téměř vše. Na nápady se podívejte do galerie. Najdete v ní 120 fotek těch nejkrásnějších svatebních dortů z celého světa.

Video se připravuje ...

Nadýchaný korpus a ten správný krém

Pokud byste se přeci jen chtěli pustit do pečení sami, budete potřebovat ty nejlepší recepty, které se povedou a nezklamou. Na přípravu fondánového nebo „nahého“ dortu budete potřebovat jeden základní recept, kterým je klasický dortový korpus ze tří surovin. Podívejte se na náš video návod v úvodu článku a naučte se ho upéct krok za krokem. Pak už je jen na vás, jestli ho necháte světlý, nebo ho přibarvíte trochou barviva či kakaa.

Dalším bodem je ten správný dortový krém. Na dorty potažené fondánem připravte ten máslový, klidně odlehčený bílkovým sněhem. Návod, jak připravit máslový krém, na co si dát pozor a jak to celé případně zachránit, když se nepovede, najdete ZDE.   

Cupcakes: Malé dortíky s velkým efektem

Zmenšeninou klasických velkých dortů jsou malé hravé cupcakes. Tedy takové muffiny z lehčího těsta, s krémem a někdy i náplní. Můžete je snadno zdobit ovocem, různými papírovými ozdobami či zdobenými perníčky, navíc jsou velké tak akorát na porci.Cupcakes se dávají jako doplněk k hlavnímu dortu, mohou být ale i samostatně, například efektně naskládané na několikapatrovém stojanu. Recept na to nejlepší těsto na cupcakes a lehoučký vanilkový krém ze šlehačky a mascarpone najdete ZDE.

Video se připravuje ...

Autor: red