Poctivá gulášovka: Sytá polévka na dva dny, kterou potěšíte i chlapy

Poctivá gulášovka: Sytá polévka na dva dny, kterou potěšíte i chlapy
Gulášová polévka je českou klasikou • Autor: Mall TV
20. října 2020 • 00:00

Suroviny, které jsou na přípravu gulášové polévky potřeba, má ve spíži každý. Vyzkoušejte poctivou domácí gulášovku a upečte k ní křupavý chléb. Potěšíte všechny masožrouty a ještě máte navařeno na dva dny dopředu!

Gulášová polévka nebo také gulášovka je českou klasikou, kterou má rád snad každý. Recept na ni je velmi jednoduchý a rychlý. Navíc je výborná a vydatná, takže spolehlivě zažene hlad a uspokojí chuťové pohárky. Podívejte se, jak ji připravit. Postup najdete ve video receptu pana Cuketky.

Co budete potřebovat

300 g hovězího masa (přední, ořez)
1 l hovězího vývaru
250 g brambor
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 lžíci sádla
1 lžíci protlaku
2 lžíce mouky
1 lžíci majoránky
1 lžíci sladké papriky
1 lžičku drceného kmínu
sůl, pepř

Jak udělat perfektní gulášovou polévku

1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli najemno a česnek prolisujte. Brambory očistěte a oloupejte a nakrájejte je také na kostky.

2. V hrnci rozpusťte lžíci sádla. Přihoďte cibuli a na mírném plameni ji nechte zesklovatět. Přidejte maso a plamen mírně zesilte. Osolte, přidejte kmín a restujte, dokud maso nezačne pomalu pouštět šťávu.

3. Až se všechna šťáva vyvaří a na dně hrnce zbude tmavý výpek a tuk, přidejte rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Promíchejte a opět nechte chvíli restovat.

4. Přisypte mouku s mletou paprikou a důkladně míchejte, aby se základ na polévku nepřipekl. Zalijte vývarem a pomalu vařte asi 15 minut. Nakonec vsypte brambory, majoránku a vařte, dokud brambory nezměknou.

Podívejte se, jak upéct jednoduchý nehnětený chléb >>>

Autor: Redakce