Našli jste plný koš hřibů? Zkuste plátky na houbách podle pana Cuketky
Houbaření je náš národní sport. Ještě teď můžete vyrazit do lesa a domů si přinesete plný košík tohoto lesního bohatství. A jak nejlépe s houbami naložit, než je zpracovat ve výborném receptu? Vyzkoušejte vepřové plátky na houbách podle pana Cuketky.
Recepty, které obsahují houby, jsou u nás v České republice velmi oblíbené. Jsme totiž národ houbařů. To ví i pan Cuketka, který připravil recept na výborné vepřové plátky na houbách.
Suroviny na 4 porce:
800 g vepřových plátků
300 g hřibů
300 ml vývaru
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
1/2 lžičky kmínu
sůl a pepř
Jak udělat voňavé plátky na houbách
1. Vepřové plátky naklepejte z jedné strany, osolte a opepřete a položte na pánev s rozehřátým olejem. Maso nechte z obou stran zatáhnout a osmažit dozlatova.
2. Jakmile budete mít plátky osmažené, vyndejte je z pánve a do výpeku přihoďte máslo, cibuli nakrájenou najemno, nakrájené houby, lehce osolte, přidejte kmín a smažte doměkka.
3. Po chvíli zaprašte hladkou moukou a dolijte vývarem. Po chvilce vraťte do pánve i osmahnuté vepřové plátky a nechte pár minut provařit.