Našli jste plný koš hřibů? Zkuste plátky na houbách podle pana Cuketky
Houbaření je náš národní sport a když vyrazíte do lesa, nejspíš si domů něco z lesního bohatství taky přinesete. A jak nejlépe s houbami naložit, než je zpracovat ve výborném receptu? Vyzkoušejte vepřové plátky na houbách podle pana Cuketky.
Recepty, které obsahují houby, jsou u nás v České republice velmi oblíbené. Jsme totiž národ houbařů. To ví i pan Cuketka, který připravil recept na výborné vepřové plátky na houbách.
Suroviny na 4 porce:
- 800 g vepřových plátků
- 300 g hřibů
- 300 ml vývaru
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky kmínu
- mletý pepř
- sůl
Jak udělat voňavé plátky na houbách
1. Vepřové plátky naklepejte z jedné strany, osolte, opepřete a položte na pánev s rozehřátým olejem. Maso nechte z obou stran zatáhnout a opéct do zlatohněda.
2. Jakmile budete mít plátky osmažené, vyndejte je z pánve a do výpeku přihoďte máslo. Když se rozpustí, přidejte cibuli nakrájenou najemno a nakrájené houby, lehce osolte, přidejte kmín a restujte dozlatova.
3. Když jsou houby s cibulí zlatohnědé, zaprašte je hladkou moukou a krátce promíchejte. Pak přilijte vývar, po chvilce vraťte do pánve i opečené vepřové plátky a na mírném plameni nechte probublávat až do úplného změknutí (45 minut a více). Pokud by se tekutina rychle vypařovala, přidejte ještě vodu nebo vývar. Výsledkem by měla být krásně hustá omáčka.
4. Podávejte s těstovinami nebo s knedlíkem.