Šťavnatý hamburger podle Cuketky: Završte grilovací sezónu americkou klasikou

9. září 2020 • 00:00

Léto je u konce, ale počasí stále dovoluje užít si ještě nějakou tu grilovačku. Co završit grilovací sezónu americkou klasikou? Připravte cheeseburgery se slaninou, po šťavnatém burgeru podle receptu pana Cuketky se budete olizovat až za ušima.

Na hamburgerech je nejlepší to, že si je můžete sestavit hlavně podle vlastní chuti. Základem je kvalitní hovězí mleté maso, ale pak už je na vás, co do žemle přidáte. Pan Cuketka ve svém receptu zvolil osvědčenou klasiku se sýrem a opečenou slaninkou.

Co budete potřebovat

800 g hovězího masa
150 g slaniny
4 plátky čedaru
4 žemle na burgery
2 nakládané okurky
2 lžičky nakládaného kopru
75 g majonézy
2 lžíce kopru
2 lžíce másla
sůl, pepř, chilli

Jak připravit burgery podle Cuketky

1. Nakrájejte nakládané okurky a smíchejte je s nakládaným koprem. V další mističce smíchejte majonézu, chilli, sušený česnek, kečup, lák z okurek a dobře promíchejte.

2. Na pánvi osmažte plátky slaniny. Hovězí maso namelte, pokud nemáte již namleté od řezníka či z obchodu. Rozdělte ho na 4 stejně velké části a z každé vytvořte burger takové velikosti, aby se pohodlně vešel do žemle. Maso osolte a opepřete a hoďte na pánev. Až se burger opeče dozlatova, položte na něj dva plátky sýru a nechte ho rozpustit.

3. Opečenou žemli natřete vrstvou připravené omáčky, rozložte na ni několik nakládaných okurek s koprem, na to položte maso se sýrem, rozložte pár plátků křupavé slaniny a zakryjte horní částí žemle.

Nejlepší burger, jaký si umíte představit. Tento recept zvládne i začátečník >>>

Autor: Redakce