Jak upéct domácí rohlíky: Zkuste recept od Cuketky, jiné už nebudete chtít

1. září 2020 • 00:00

Máte čas na sváteční rodinnou snídani nebo zkrátka nechcete vážit cestu do obchodu pro pečivo. Domácí rohlíky upečete snadno a rychle podle návodu pana Cuketky. Podívejte se jak na to. 

Uvidíte, jak se vaše rodina seběhne do kuchyně, až ucítí vůni lahodných domácích rohlíků, které se rozplývají na jazyku. Čerstvý rohlíček je to nejlepší. Podívejte se na video pana Cuketky, jak upéct křupavé rohlíky k snídani i třeba k čočce na kyselo.

Co budete potřebovat:

500 g hladké mouky
285 g vody
60 g sádla
11 g soli
6 g instantního droždí

Postup:

Nejprve v míse smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme vodu, sádlo a zpracujeme těsto. Kynout ho necháme 90 minut a pak ho natrháme na několik kousků. Z nich uděláme kuličky, které necháme asi 10 minut odpočívat.

Kuličky z těsta rozválíme do tvaru trojúhelníku a srolujeme je do ruličky. Ty vedle sebe pak naklademe na plech, postříkáme vodou, posypeme mákem a necháme ještě chvíli kynout. Takto připravené rohlíky dáme péct do trouby rozpálené na 230 °C na 10 minut, dokud nezezlátnou.

Podívejte se, jak upéct křupavý chléb Šumava. Podle našeho návodu to zvládne i začátečník >>>

Autor: Redakce