Oběd pro celou rodinu: Vyzkoušejte 5 vynikajících letních receptů z mletého masa

  • 25. června 2021 • 00:00

    Když se v létě sejde u stolu celá rodina, chce to snadné a osvědčené recepty, se kterými se zavděčíte i těm nejmenším jedlíkům. Proto jsme pro vás vybrali 5 oblíbených pokrmů z mletého masa, které přijdou vhod jak k obědu, tak k večeři. Stačí jen listovat naším článkem a vybírat.

    Mleté maso má v kuchyni široké využití a není nikterak náročné na přípravu. Důležité je si jen vybrat kvalitní již namleté maso v balíčku nebo si v tom nejlepším případě zakoupit u řezníka celý kus masa a nechat si jej umlít. O složení masové směsi a její čerstvosti tak budete mít dokonalý přehled.

    Pokrmy z mletého masa si můžeme vychutnat v kuchyních po celém světě a mnoho z nich, jako jsou např. chilli con carne, tacos nebo švédské masové kuličky, zdomácnělo i u nás a zpestřily tak náš jídelníček novými kombinacemi chutí. My jsme pro vás vybrali našich čtenářů nejoblíbenější recepty a věříme, že zachutnají i vaší rodině. Proto na nic nečekejte, prázdninové hody jsou tady!

  • Čevabčiči

    Video se připravuje ...

    Tato dobrota v podobě šištiček z mleté směsi hovězího, vepřového a jehněčího masa k nám doputovala z balkánské kuchyně a její přípravu na pánvi, grilu nebo v troubě zvládne i úplný začátečník. Šťavnaté čevabčiči provoněné směsí koření čubrica je zkrátka skvělým letním obědem.

    Čevabčiči je specialita balkánské kuchyně, která zdomácněla i u nás Čevabčiči je specialita balkánské kuchyně, která zdomácněla i u nás • Autor: Profimedia

  • Pastýřský koláč

    Pastýřský koláč je výtečnou kombinací šťavnaté masové směsi a nadýchané bramborové kaše Pastýřský koláč je výtečnou kombinací šťavnaté masové směsi a nadýchané bramborové kaše • Autor: iStock

    V troubě zapečená masová směs skrytá pod zlatavou čepicí nadýchané bramborové kaše je pokrmem pocházejícím z anglické kuchyně. Do pastýřského koláče lehce spotřebujete jak kousky zbylé zeleniny, tak např. bramborovou kaši z předešlého dne a snadno vykouzlíte opravdu sytý oběd plný chutí. Vyzkoušet ale můžete také vegetariánskou variantu s čočkou.   

  • Boloňské špagety

    Video se připravuje ...

    Recepty z těstovin jsou mezi dětmi velmi oblíbené a boloňské špagety patří snad mezi ty nejzamilovanější. Omáčka z mletého masa a zeleniny pocházející z Itálie již natrvalo zakořenila i v našich končinách, a pokud jste ji dosud ještě neochutnali, věříme, že si najde místo i ve vašem receptáři.     

    Boloňskou omáčku můžeme servírovat s mnoha druhy těstovin, mezi ty nejoblíbenější patří špagety Boloňskou omáčku můžeme servírovat s mnoha druhy těstovin, mezi ty nejoblíbenější patří špagety • Autor: iStock

  • Burgery

    Šťavnatý burger z hovězího masa je klasika, kterou si lze připravit snadno i doma, a dokonce možná ještě lépe než ve vybraných restauracích či stáncích rychlého občerstvení. V létě si masovou placičku můžete opéct na rozpáleném grilu a kouřem provoněný burger doplnit o čerstvou zeleninu a oblíbený dip. Zkrátka dokonalý chuťový zážitek na dosah.     

    V létě si můžete připravit výtečný burger i na rozpáleném grilu V létě si můžete připravit výtečný burger i na rozpáleném grilu • Autor: iStock

  • Plněný paprikový lusk

    Video se připravuje ...

    Česká klasika ve znamení léta – to je rajská s plněným paprikovým luskem. Tuto oblíbenou omáčku si můžete uvařit v mnoha obměnách včetně té doplněné jen o masové kuličky pro případ, že se paprika ve vaší rodině netěší velké oblibě.

    Na rajské omáčce si pochutná zkrátka celá rodina Na rajské omáčce si pochutná zkrátka celá rodina • Autor: F.O.O.D.
           

Autor: VDŠ