Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!

17. dubna 2021 • 00:00

Jednoduchý a rychlý oběd vykouzlíte v podobě krůtí sekané. Tahle masová delikatesa se sušenými rajčaty, olivami a česnekem, ovoněná bylinkami a zabalená v parmské šunce je netradiční verzí klasiky, která vás zaručeně mile překvapí. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s jemnou bramborovou kaší.

Odpoutejte se na chvíli od klasiky a zavzpomínejte na vůně dálek a především Itálie spolu s tímto receptem podle Koko.

Počet porcí: 4–5 porcí  

Příprava: 45 minut

Ingredience:

  • 500 g krůtího mletého masa (max. 25 % tuku)
  • lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 10 černých oliv bez pecky, nakládaných v oleji
  • 8 kusů sušených rajčat v oleji
  • 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka a medvědí česnek)
  • 3 krajíce bílého toastového chleba
  • 7–8 plátků sušené šunky
  • lžíce oleje z rajčat nebo oliv 

Postup:

1. Mleté krůtí maso osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek, sušená rajčátka, černé olivy, případně artyčoky, kapary, zelený pepř.

2. Z bylinek k masu nasekejte petržel a medvědí česnek. Konzistenci sekané nastavte toastovým chlebem natrhaným na malé kousky. Pořádně vše promíchejte.

3. Nakonec přidejte sušenou šunku tímto způsobem: Zmuchlejte pečicí papír, poté ho znovu natáhněte, rozetřete po něm lžíci ochuceného oleje a vyskládejte na něj sušenou šunku. Plátky by měly být aspoň 20 cm dlouhé a měly by se lehce překrývat. Postačí 7 až 8 kousků.

Zkuste také další recepty z mletého masa. Tohle je 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů!

4. Ze sekané vytvarujte knedlík a položte ho na plát ze šunky. Směs zkontrolujte, aby byla všude stejně široká.

5. Uchopte pečicí papír a zarolujte. Opět dotvarujte dokulata. I s papírem přeložte na plech.

6. Troubu předehřejte na 200 °C. Pečte uprostřed trouby 25–30 minut. Upečenou sekanou nechte několik minut odpočívat. Servírujte třeba s jemnou bramborovou kaší z pečených brambor.

Autor: DF, Mall TV