Nejrychlejší večeře: 7 receptů na celý týden ze surovin, které máte doma!
Báječné večeře dokážete vytvořit do půl hodinky. Rychlé rizoto, špagety, placky, bramboráky nebo třeba všemi oblíbené lahodné smaženky? Na tyto recepty budete mít nejspíš většinu surovin doma po ruce. Přinášíme několik tipů, jak večeři zvládnout hravě a nestrávit při její přípravě u plotny celé hodiny.
Vybrali jsme pro vás tyto oblíbené a chutné večeře, které vykouzlíte z pár základních surovin do 30 minut!
♦ Frittata
♦ Smaženky
♦ Rizoto
Špagety aglio olio
Aglio olio zvládne každý začátečník
Špagety jsou rychlá večeře a milují je snad všichni. Pusťte do kuchyně vůni Itálie a vsaďte na aglio olio. Ač mohou na první pohled vypadat chudě, jejich chuť je skvělá, a pokud jste je ještě neměli, mile vás překvapí. Výborné jsou také v houbové verzi s žampiony.
Rychlé a jednoduché jsou i špagety carbonara>>>
Placky a bramboráky
Z několika surovin vykouzlíte během chvilky skvělé bramborové placky, A nemusí být jen z brambor, využít se dá i jiná strouhaná zelenina. Výborné jsou placky třeba z mrkve, cukety nebo batátů. Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ovoněné majoránkou a česnekem jsou klasika. Přidejte do nich třeba kousek uzeniny a podávejte se zelným salátkem.
Frittata
Jednoduchou frittatu si zkrátka zamilujete
O lehkou večeři se postará frittata. Na italskou omeletu využijete takřka cokoliv, co zrovna máte doma. Libovolnou zeleninu a kousky masa nebo uzeniny orestujte na pánvi, zalijte rozšlehanými vejci s trochou smetany či mléka jako omeletu a vše krátce osmažte z jedné strany. Poté asi na 10 minut přesuňte do rozpálené trouby a dopečte svrchu.
Pomazánky
Jednou z nejrychlejších a zároveň výživných a sytých pomazánek je vajíčková. Stačit vám bude několik vařených vajec rozmačkaných nebo nastrouhaných najemno a spojených máslem, margarínem, žervé nebo tvarohem, dochucených lžičkou hořčice a špetkou soli a pepře. Nemáte-li zrovna chuť na vejce, zkuste třeba mrkvovou pomazánku nebo oblíbenou budapešťskou.
Smaženky
Smaženka s restovanou zeleninou
Jednoduchá, rychlá, a přesto tak moc dobrá, to je smaženka z chleba a vajec, kterou můžete ochutit třeba bylinkami a hořčicí. Pokud máte doma i zeleninu, připravte si smaženku s restovanou zeleninou, kterou můžete dozdobit zkrátka čímkoliv.
Francouzská cibulačka
Když se večer ochladí, přijde vhod horká cibulačka. Báječná polévka z cibule, vývaru a bílého vína je hotová do půl hodiny. A pokud nemáte víno, ale máte naopak mléko nebo smetanu, zkuste tuto krémovou cibulačku s česnekem.
Rizoto
Hráškové rizoto je klasika, která nikdy neomrzí
Správně uvařená rýže je skvělá jen s pár základními surovinami, jako jsou máslo, bylinky a bílé víno. Zkuste rizoto s citronem nebo sáhněte po jakékoliv zelenině, kterou máte doma. Skvělé je například hráškové rizoto.
Znáte brokolicové placky?