Rychlé a dietní večeře z kuřecího masa: 10 receptů, které vykouzlíte během půl hodiny

21. září 2020 • 00:00

Chcete povečeřet rychle a dietně? Přinášíme tipy na skvělé dobroty z kuřecího masa. Zapomeňte na klasický řízek, popusťte uzdu fantazii a inspirujte se některým z našich receptů na originální večeře z kuřecích prsou.   

Kuřecí stripsy v sezamu se salátem z quinoy

Vyzkoušejte zdravou a chutnou večeři v podobě kuřecích stripsů v sezamu se salátem z quinoy. Křupavé kuřecí stripsy jsou naložené v jogurtové marinádě a obalené v sezamu. Jako přílohu zvolte salát z quinoy, ředkviček, avokáda a rukoly. Quinoa je trendy plodina pocházející z Jižní Ameriky, využívaná nejen do salátů, ale také jako příloha. S touto večeří rozhodně nešlápnete vedle!  

Kuskus s kuřecím masem na kari

Dopřejte si kuskus s kuřecím masem na kari plný svěžích chutí. Tato večeře vás mile překvapí. Dozlatova opečená kuřecí prsíčka marinovaná v jogurtu a kari společně s kuskusem s rozinkami a šťavnatým granátovým jablkem chutnají skvěle.

Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou

Zdravé kuřecí špízy s humusem a zeleninou budou bavit vás i děti. Příprava zabere pouhých třicet minut, proto vás vaření večeře nerozhodí ani po náročném pracovním dni. Kuřecí špízy skvěle doplní krémový domácí hummus ozdobený plátky avokáda, rajčaty, okurkou, jarní cibulkou a salátkem. Po večeři složené z těchto surovin rozhodně nebudete hladoví a navíc vám nebude těžko.

Salát s kuřecím masem a krutony

Léto sice pomalu, ale jistě končí, odpolední teploty se ale přesto šplhají až ke 30 stupňům Celsia. Osvěžující a zdravá večeře vám proto přijde vhod i teď na prahu podzimu. Za 20 minut si doma vykouzlíte lehký salát s kuřecím masem a krutonky. Přidejte rajčata, avokádo, čerstvý salát a vše zalijte pikantním dresinkem z medu, dijonské hořčice a olivového oleje. Tento salát je navíc ideálním krabičkovým jídlem. Uchraňte proto jednu porci z večeře a zabalte si ji s sebou druhý den do práce jako lehký oběd.

Wrapy s kuřecím masem

Máte na přípravu večeře minimum času? Wrapy s kuřecím masem budete mít hotové raz dva! Jsou plněné grilovaným kuřecím masem, mrkví, avokádem a salátem. Na majonézu tentokrát zapomeňte, tyto tortilly jsou potřené krémovým sýrem. Během deseti minut máte hotovo! Využít navíc můžete i maso z pečeného kuřete zbylé od oběda.

    

Zapečená kuřecí prsa Hasselback

Plátky masa ovoněné provensálskými bylinkami – to jsou barevná zapečená kuřecí prsa Hasselback plněná zeleninou. Způsob přípravy hasselback, tedy zářezy, v tomto případě naplněné zeleninou, zajistí dokonalé splynutí všech chutí. Servírujte je s jogurtovým dipem a čerstvým pečivem. S touto vynikající večeří sklidíte ovace.  

Kuřecí prsa po asijsku

Nudle z pánve neboli kuřecí prsa po asijsku vám nezaberou příliš času a chutnají naprosto skvěle. Asijské nudle „bahmi“ s pikantní směsí žampionů a cibulky se špetkou chilli a sójovou omáčkou se stanou rychlou a spolehlivou večeří během dní, kdy toužíte po famózním výsledku s minimem špinavého nádobí.

Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Nikdo nechce ve všední dny trávit v kuchyni hodiny. Krémové penne s plátky pečených kuřecích prsíček, zalité lahodnou smetanovou omáčkou s rajčaty a špenátem proto připravíte za pouhých třicet minut. Penne můžete nahradit i jiným druhem těstovin. Přidejte špenát a na závěr těstoviny posypte parmazánem. Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem jsou večeře, kterou budete vařit znovu a znovu.

Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami

Závan středomořské kuchyně přinesou do vašich domovů citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami. Šťavnatá prsíčka připravovaná na sladkých cherry rajčatech, černých olivách, zalitá citronovou šťávou a provoněná tymiánem jsou trefou do černého! Servírujte je s opečeným bramborem nebo čerstvou francouzskou bagetou. O to, kdo z pekáče vytře poslední zbytky omáčky, se u stolu svede bitva.

Kuřecí tacos

Tradiční mexický pokrm u nás už tak trochu zdomácněl. Malé tortilly můžete naplnit víceméně čímkoliv. Tyto kuřecí tacos jsou šťavnaté, plné salátu, rajčat a jemného avokáda. Skvěle chutnají s jogurtovým dipem, ochucené koriandrem a zakápnuté limetovou šťávou. Večeři, po níž se budete oblizovat až za ušima, máte na stole za 20 minut.

Recepty pro vás připravil časopis F.O.O.D. Elektronicky nebo v tištěné formě do schránky a bez poštovného si ho můžete koupit přímo ZDE >>>

Autor: DF, F.O.O.D.