Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte báječné rychlé polévky. Skvěle zasytí a poslouží tak jako oběd nebo večeře. Krémové, luštěninové, zeleninové i vývar s kroupami – vybrali jsme ty nejlepší, které jste možná už léta neměli!
Můžete se těšit na tyto polévky:
- Pórková polévka
- Mexická polévka
- Čočková polévka
- Uzená polévka
- Brokolicová polévka
- Hrstková polévka
- Fazolová polévka
Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Jemná polévka plná zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru vás skvěle zasytí. Ovoněná kořením, ochucená javorovým sirupem a podávaná s výhonky fenyklu a nasekanými ořechy chutná naprosto dokonale. Tuto krémovou pórkovou polévku si jistě oblíbíte.
A pokud hledáte recept na klasickou smetanovou pórkovku, zkuste ji podle našeho videonávodu:
Mexická polévka
Vůni Mexika do vašeho domova přinese rychlá fazolová polévka. Je z červených fazolí, nakládaných loupaných rajčat, ochucená zakysanou smetanou, špetkou chilli a chutná nejlépe s čerstvým koriandrem a kapkou limetkové šťávy. Servírovat ji můžete s křupavými kukuřičnými nachos.
Čočková polévka
Zahřejte se během chladných dní skvělou luštěninovou polévkou. Vyzkoušejte obměnu klasiky a uvařte si čočkovou polévku načerveno, s rajským protlakem. Zelenina a uzené maso rozhodně nesmí chybět. Na závěr nezapomeňte polévku dochutit majoránkou a čerstvou petrželkou.
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Zavzpomínejte na dětství a připravte uzenou polévku s kroupami a hráškem podle vzoru našich babiček. Vývar z uzených vepřových žeber je netradiční svou chutí, voní po česneku a majoránce.
Krémová brokolicová polévka s česnekem
Sytá krémová brokolicová polévka s česnekem je skvělým tipem na jednoduchý oběd nebo večeři. Krom brokolice přidejte ještě brambory. Polévku podávejte se lžičkou zakysané smetany, orestovanými růžičkami brokolice, sezamovými a dýňovými semínky a čerstvými bylinkami.
Hrstková polévka
Hutná hrstková polévka plná luštěnin, obilovin a zeleniny patřila mezi oblíbené pokrmy našich předků. Fazole, kroupy, čočka a ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny a komplexních sacharidů. Při přípravě nezapomeňte, že luštěniny by měly být tak akorát na skus, nikoliv rozvařené.
Fazolová polévka
Krémovou fazolovou polévku zvládnete hravě za pár minut. Polévku z uvařených bílých fazolí, ochucenou orestovanou cibulkou, česnekem a lahodnou slaninou doplňte ještě voňavým majoránkovým olejem. Tento jemný krém si oblíbí celá rodina!
Výbornou polévku si můžete uvařit i z červených fazolí>>>