Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu

22. února 2021 • 00:00

Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte stále pár stejných jídel bez obměny? Vyzkoušejte báječné rychlé polévky. Skvěle zasytí, a poslouží tak jako oběd nebo večeře. Krémové, luštěninové i vývar s kroupami – vybrali jsme ty nejlepší, které jste možná už léta neměli!

Můžete se těšit na tyto polévky:

Pórková polévka s fenyklem a jablkem

Jemná polévka plná zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru vás skvěle zasytí. Ovoněná kořením, ochucená javorovým sirupem a podávaná s výhonky fenyklu a nasekanými ořechy chutná naprosto dokonale. Tuto krémovou pórkovou polévku si jistě oblíbíte.  

A pokud hledáte recept na klasickou smetanovou pórkovku, zkuste ji podle našeho videonávodu:

video

Mexická polévka

Vůni Mexika do vašeho domova přinese rychlá fazolová polévka. Je z červených fazolí, nakládaných loupaných rajčat, ochucená zakysanou smetanou, špetkou chilli a chutná nejlépe s čerstvým koriandrem a kapkou limetkové šťávy. Servírovat můžete s křupavými kukuřičnými nachos.

Čočková polévka

Zahřejte se během chladných dní skvělou luštěninovou polévkou. Vyzkoušejte obměnu klasické čočkové polévky s rajským protlakem. Zelenina a uzené maso rozhodně nesmí chybět. Na závěr nezapomeňte dochutit majoránkou a čerstvou petrželkou.

Uzená polévka s kroupami a hráškem

Zavzpomínejte na dětství a připravte uzenou polévku s kroupami a hráškem podle vzoru našich babiček. Vývar z uzených vepřových žeber je netradiční svou chutí, voní po česneku a majoránce. 

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Sytá krémová brokolicová polévka s česnekem je skvělým tipem na jednoduchý oběd nebo večeři. Krom brokolice přidejte ještě brambory. Polévku podávejte se lžičkou zakysané smetany, orestovanými růžičkami brokolice, sezamovými semínky a čerstvými bylinkami.

Hrstková polévka

Hutná hrstková polévka plná luštěnin, obilovin a zeleniny patřila mezi oblíbené pokrmy našich předků. Fazole, kroupy, čočka a ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny a komplexních sacharidů. Při přípravě nezapomeňte, že luštěniny by měly být tak akorát na skus, nikoliv rozvařené.

Víte, jak správně uvařit luštěniny? Podívejte se do našeho velkého průvodce.  

Fazolová polévka

Krémovou fazolovou polévku zvládnete hravě za pár minut. Polévku z uvařených fazolí, ochucenou orestovanou cibulkou, česnekem a lahodnou slaninou doplňte ještě voňavým majoránkovým olejem. Tento jemný krém si oblíbí celá rodina!

V březnovém čísle časopisu F.O.O.D. najdete další skvělé recepty na polévky, hlavní jídla i dezerty

Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF