Od pondělí do pátku: Skvělé večeře z jednoho hrnce nebo pekáče
Zapomeňte na haldu nádobí. Skvělé chutné jídlo můžete zvládnout i v jednom hrnci. Vychutnejte si kuře se zeleninou, rakouskou specialitu Tafelspitz nebo delikátní pečenou zeleninu s glazovaným bůčkem. Tyto pokrmy si zamilujete od prvního sousta.
Zapomeňte i na dlouhé přípravy. Mnoho druhů zeleniny a masa stačí jen nakrájet, promíchat s trochou oleje a koření a dát dusit či péct. Zatímco se bude večeře dělat, vy se můžete věnovat něčemu jinému nebo odpočívat a nasávat vůně, které se linou z kuchyně. Pokud hledáte novou inspiraci, máme pro vás 5 báječných receptů!
Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Nevíte-li co se zbylou zeleninou, přidejte ji ke kuřeti a upečte vše společně podle tohoto receptu. Využít můžete téměř cokoliv. Od mrkve, brambor, dýně přes rajčata a žampiony až po cuketu. Na přípravu vám bohatě postačí dva plechy, které můžete dát v troubě nad sebe!
Zapečené krupoto se zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou vás báječně zasytí i v těch nejsychravějších dnech. Kroupy zapečené s kapustou, rajčaty, cibulí a česnekem, zalité bílým vínem si vás získají od prvního sousta. Nezapomeňte vše ještě doplnit o strouhaný parmezán a goudu.
Tafelspitz
Znáte pokrm jménem Tafelspitz? Na této rakouské klasice si pochutnával už císař Josef I. Z jednoho hrnce získáte základ rovnou pro tři chody. Silný vývar z hovězího masa a morkové kosti plný kořenové zeleniny, šťavnaté maso s bramborovým salátem, špenátem a křenem a také křupavé topinky namazané morkem.
Masové kuličky z pomalého hrnce
Máte-li pomalý hrnec, pak se pusťte do kuliček z mletého krůtího masa v rajčatové omáčce, které chutnají zkrátka neodolatelně. V omáčce nesmí chybět cibule, mrkev, celer, česnek, petržel a rajčatová passata. Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce sice trvají déle, ale na skvělé jídlo se zkrátka vyplatí počkat! Servírovat můžete s těstovinami, pečivem nebo zeleninovým salátem.
Dostali jste chuť na zapečené těstoviny? Inspirujte se našimi recepty
Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
O ten pravý gurmánský zážitek se postará pečená zelenina s glazovaným bůčkem. Dozlatova pečený bůček, potřený meruňkovou zavařeninou s chilli vločkami je opravdová delikatesa. Ideální přílohou jsou pečené brambory, cuketa, cibule a kapie. S tímto pokrmem zaručeně zazáříte i u náročnějších strávníků.