Cukroví bez lepku: recepty nejen pro celiaky

19. prosince 2022 • 12:00

Trpíte celiakií a máte pocit, že se musíte vzdát všech dobrot, které k Vánocům zkrátka patří? Tak to už dávno není pravda, protože existuje nespočet bezlepkových možností, jak si vychutnat své oblíbené druhy.

Bezlepkové cukroví:

Bezlepkové perníčky
Bezlepkové linecké cukroví
Bezlepkové pracny
Sněhové pusinky
Sněhové rohlíčky

Bezlepkové perníčky

Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce. Provoňte svůj domov perníkovým kořením tak, jak se patří. Nahraďte hladkou mouku svou oblíbenou, využít můžete třeba Jizerku a uvidíte, že úspěch bude zaručen.

Video se připravuje ...

Bezlepkové linecké cukroví

Linecké cukroví se stále těší velké oblibě. Jemné křehké těsto slepované božskou marmeládou nikdy neomrzí a patří mezi to cukroví, které můžete tvořit společně s dětmi a zpříjemnit si tak adventní čas. Vyzkoušejte bezlepkovou variantu, rozdíl od klasické nepoznáte.

Bezlepkové pracny

Ať už si je pamatujete pod názvem pracny, nebo medvědí tlapky, s touto dobrotou se vám vybaví vzpomínky na Vánoce u babičky. Cukroví obalené v moučkovém cukru nesmělo na slavnostní tabuli za žádnou cenu chybět. Neošiďte se ani letos a vsaďte na tradiční pracny bez lepku.

Sněhové pusinky

Vychutnejte si sněhové pusinky, jak je máte rádi. Skládají se jen z vyšlehaných bílků a moučkového cukru. Navíc patří mezi ty nejjednodušší a nejrychlejší druhy, takže si zkrátíte i čas strávený v kuchyni.  

Sněhové rohlíčky

Dopřejte si namísto klasických vanilkových rohlíčků tyto famózní sněhové rohlíčky plné lískových a vlašských oříšků, které jsou složené pouze ze čtyř surovin. Tyto bezkonkurenční rohlíčky budou z talíře mizet rychlostí blesků.

Video se připravuje ...

Autor: red