Nejkrásnější vánoční dorty, které se stanou hvězdou vašich svátečních chvil

17. prosince 2023 • 00:15

Že máte o Vánocích dost sladkého? A co takhle připravit si místo cukroví famózní dort s vánočním motivem, který může být příjemnou obměnou tradičních sladkostí? Vsaďte na red velvet cake ve vánočním kabátku nebo překvapte voňavým perníkovým dortem. Inspirujte se zdobením v naší galerii plné krásných vánočních dortů.

Užijte si zdobení vánočních dortů

Zdobit dorty není těžké a ve vánočním období je to vyloženě radost. Využijte nepřeberné množství cukrářského zdobení. Najdete mezi ním vločky, perličky i roztomilé cesmíny. Velký úspěch sklízejí také dorty zdobené perníčky, které lahodí nejen oku, ale zároveň úžasně voní. Použít se dá i červené mražené nebo čerstvé ovoce. A potřebujete-li dodat něco zeleného, použijte pár snítek rozmarýnu nebo větviček jedle či smrku. Inspiraci najdete v naší galerii plné krásných a neotřelých dortů, s nimiž během Vánoc zazáříte!

Video se připravuje ...

Dobošův dort

Tradiční moučník maďarských cukrářů z dob Rakouska-Uherska nepatří sice mezi ty nejlehčí dezerty, ale rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. Dobošův dort je originální sedmivrstvý piškotový dort promazaný lahodným máslovým krémem z hořké čokolády, doplněný o karamel a zdobený oříšky. Tento famózní recept najdete v knize Markéty a Františka Lorencových – Neplecha na plechu.

Vánoční red velvet dort Vánoční red velvet dort • Autor: iStock

Red velvet dort

Je typický červeným korpusem, krémem ze smetanového sýra a přezdívá se mu také „červený samet“. Red velvet cake působí neotřelým dojmem a spolu s cukrářským zdobením vytvoří báječnou vánoční atmosféru.

Perníkový dort

Slavnostní perníkový dort provoní celý váš dům zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Krém je tvořený spojením krémového sýra, skořice, smetany a moučkového cukru. Na závěr vytáhněte své perníčkové výtvory, s nimiž dort dozdobíte a dotáhnete tak celý výsledek k naprosté dokonalosti.

Slavnostní perníkový dort provoní celý váš dům zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Krém je tvořený spojením krémového sýra, skořice, smetany a moučkového cukru. Slavnostní perníkový dort provoní celý váš dům zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Krém je tvořený spojením krémového sýra, skořice, smetany a moučkového cukru. • Autor: iStock

Černobílý vánoční dort

Vánoční svátky vám dokáže zpestřit černobílý vánoční dort, který zvládnete připravit během chvilky. Vláčný korpus ovoněný citronovou kůrou skvěle doplňuje ostružinová nebo malinová marmeláda. Zdobení ze sněhu z bílků připomíná zasněžené vrcholky hor.

Jednoduchý korpus na dort si můžete upéct podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Autor: red