Jelení guláš na víně podle pana Cuketky zvládnete i vy!
Jaké recepty jsou na podzim nejvhodnější? No přece ty ryze české, které jsou plné těch nejlepších surovin. Zkuste jelení guláš na víně podle pana Cuketky, který je jednoduchý a tak dobrý!
Láká vás připravit jelení guláš, ale netroufáte si? Žádný strach. Podívejte se na video recept pana Cuketky. S ním zvládnete uvařit luxusní podzimní guláš levou zadní.
Co budeme potřebovat
800 g jeleního masa na guláš
400 g cibule
1 stroužek česneku
300 ml vývaru
200 ml červeného vína
7 snítek tymiánu
2 lžíce sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíci rajského protlaku
5 kuliček černého pepře
3 jalovčinky
1 nové koření
1/4 lžičky kmínu
sůl
Jak uvařit poctivý jelení guláš
1. Jelení maso nakrájejte na kostky. Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte také najemno.
2. V hrnci rozpusťte sádlo a přihoďte cibuli. Osolte ji a nechte pomalu zkaramelizovat. Přidejte maso a nechte ho pustit šťávu.
3. Přidejte protlak, koření, česnek a papriku. Krátce restujte. Přisypte tymián, zalijte vývarem, vínem a přiveďte těsně pod bod varu. Duste pomalu do úplného změknutí masa (cca 2 hodiny).