Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!

Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Švestková povidla si díky panu Cuketkovi můžete snadno vyrobit doma • Autor: Mall TV
22. září 2020 • 00:00

Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak jednoduché. Stačí mít košík plný švestek a může se jít na věc. S receptem od pana Cuketky je úspěch zaručen.

Povidla jsou staročeskou klasikou. Honzovy buchty by bez povidlové náplně přece nebyly ono. A co teprve mrkvové rohlíčky! Pokud patříte k těm, kteří si povidla vždy kupovali v obchodě, zkuste tentokrát vyrobit doma ta pečená. Není to nic těžkého. 

Suroviny na pečená povidla

1 kg švestek
200 g cukru
40 ml octa
rum

Jak na domácí švestková povidla

1. Vypeckované a očištěné švestky rozmixujte v mixéru a promíchejte s odměřeným cukrem a octem. Zakryjte je a nechte odstát co nejdéle, nejlépe přes noc. Pokud ale nemáte tolik času, postačí dvě hodiny.

2. Rozmixované a odleželé švestky s cukrem a octem dejte do pekáče a vložte do trouby rozehřáté na 230 °C. Pečte asi 30 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a dopékejte, dokud povidla nezhoustnou a neztmavnou.

3. Horkými povidly naplňte skleničky, zakápněte rumem podle chuti a sklenice uzavřete.

Autor: Redakce