Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak jednoduché! Stačí mít košík plný švestek a může se jít na věc. S receptem od pana Cuketky je úspěch zaručen.
Povidla jsou staročeskou klasikou. Honzovy buchty by bez povidlové náplně přece nebyly ono. A co teprve mrkvové rohlíčky! Pokud patříte k těm, kteří si povidla vždy kupovali v obchodě, zkuste tentokrát vyrobit doma ta pečená. Není to nic těžkého.
Povidla jsou jedna ze tří nejoblíbenějších náplní do buchet>>>
Suroviny na pečená povidla
- 1 kg švestek
- 200 g cukru
- 40 ml octa
- rum
Jak na domácí švestková povidla
1. Vypeckované a očištěné švestky rozmixujte v mixéru a promíchejte s odměřeným cukrem a octem. Zakryjte je a nechte odstát co nejdéle, nejlépe přes noc. Pokud ale nemáte tolik času, postačí dvě hodiny.
2. Rozmixované a odleželé švestky s cukrem a octem dejte do pekáče a vložte do trouby rozehřáté na 230 °C. Pečte asi 30 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a dopékejte, dokud povidla nezhoustnou a neztmavnou.
3. Horkými povidly naplňte skleničky, zakápněte rumem podle chuti a sklenice uzavřete.
Zkuste i švestková povidla, která připravíte bez míchání. Recept najdete ZDE.