Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden zajímavý recept. Jedním z nich je strouhaný kakaový koláč. Pochoutka, která se díky vyšlehanému tvarohu doslova rozplývá na jazyku.
Tvaroh v buchtách nikdy nezklame. Moučníky s tvarohovou náplní jsou vláčné a šťavnaté, a pokud přidáte ještě kakaové těsto, je úspěch zaručen.
Naučte se tři nejoblíbenější náplně do buchet>>>
Herečka Jiřina Bohdalová navíc ví, jak upéct moučník rychle a jednoduše, aby výsledek vypadal, jako byste se v kuchyni mořili hodiny. Proč před návštěvou nezazářit s minimem úsilí?
Strouhaný koláč podle Jiřiny Bohdalové
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 30 g kakaa
- 1 žloutek
- 250 g Hery nebo másla
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce mléka
- máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na náplň:
- 750 g tvarohu
- 3 žloutky
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 200 g cukru krupice
- 250 ml mléka
- rozinky (lze vynechat)
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Postup:
1. V míse smíchejte mouku, cukr a kakao. Následně přidejte žloutky, Heru (případně máslo), mléko a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Rozdělte ho na dvě části, vytvarujte z nich koule, každou zabalte do mikrotenového sáčku a uložte nejméně na půl hodiny do lednice.
2. Mezitím si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 °C Hlubší plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, nebo ho vyložte pečicím papírem.
3. V míse vymíchejte měkký tvaroh s cukrem, žloutky, mlékem a lžící pudinku do hladkého krému. Máte-li chuť, přimíchejte i menší hrst rozinek.
4. Na připravený plech nastrouhejte první ztuhlou kouli těsta z lednice v rovnoměrné vrstvě. Na ni opatrně rozetřete tvarohovou náplň a opět ji zakryjte nastrouhaným těstem z druhé kakaové koule, která odpočívala v lednici.
5. Koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 až 30 minut. Po vychladnutí koláč nakrájejte.
Bez tvarohu se neobejdou ani oblíbené Míša řezy>>>