Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden zajímavý recept. Jedním z nich je strouhaný kakaový koláč. Pochoutka, která se díky vyšlehanému tvarohu doslova rozplývá na jazyku.
Tvaroh v buchtách nikdy nezklame. Moučníky s tvarohovou náplní jsou vláčné a šťavnaté, a pokud přidáte ještě kakaové těsto, je úspěch zaručen. Herečka Jiřina Bohdalová navíc ví, jak upéct moučník rychle a jednoduše, aby výsledek vypadal, jako byste se v kuchyni mořili hodiny. Proč před návštěvou nezazářit s minimem úsilí?
Suroviny na strouhaný koláč podle Jiřiny:
400 g hladké mouky
250 g cukru krupice
30 g kakaa
1 žloutek
250 g Hery nebo másla
1 prášek do pečiva
1 lžíce mléka
Na náplň:
750 g tvarohu
3 ks žloutků
1 lžíce pudinkového prášku
200 g cukru krupice
250 ml mléka
rozinky
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy
1. Smíchejte mouku, cukr a kakao. Následně přidejte žloutky, Heru (případně máslo), mléko a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Těsto rozdělte na dvě koule nechejte je odpočívat v lednici minimálně půl hodiny.
2. Mezitím si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 stupňů. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou mouku nebo ho vyložte pečicím papírem.
3. Tvaroh vymíchejte s cukrem, žloutky, mlékem a lžící pudinku do hladkého krému.
4. Nastrouhejte na plech první ztuhlou kouli těsta z lednice. Na první kakaovou vrstvu rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň a opět ji zakryjte nastrouhaným těstem z druhé kakaové koule, která odpočívala v lednici.
5. Koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 až 30 minut.
VIDEO: Zkuste tuto hrnečkovou buchtu, která je ihned hotová.