Poctivá domácí česnečka se sýrovými krutony: Vitaminová bomba nejen při nachlazení

13. října 2020 • 00:00

Hledáte zázračnou polévku, která posílí imunitu nebo potřebujete zaručený vyprošťovák? Pak vsaďte na poctivou domácí česnečku. Je plná brambor, voňavé majoránky a pikantního česneku. 

Připravte si skvělou poctivou domácí česnečku podle KOKO. Podávejte ji s česnekovými krutony z rozpečené bagety s česnekovým máslem a strouhaným sýrem, tak, jak chutná nejlépe. Navíc tuhle polévku máte hotovou během chvilky.

Suroviny na česnečku

předpečená bageta s česnekovým máslem
1 litr vývaru (kuřecího nebo vývaru z uzeného masa)
2 lžíce sádla
1 střední cibule
4 středně velké brambory
cca 6 stroužků česneku podle velikosti a síly
1 lžička drceného kmínu
2 bobkové listy  
vrchovatá lžíce drhnuté majoránky
100 g měkčího mladšího sýra na strouhání  
sůl

Jak uvařit poctivou domácí česnečku

1. Nejprve připravte krutony. Předpřipravenou bagetu natrhejte na kousky a nechte dozlatova zapéct v troubě. Hotové krutony pak posypte nastrouhaným sýrem.

2. Rozehřejte hrnec a na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i na kostičky nakrájené brambory, pár stroužků česneku nakrájeného na plátky, drcený kmín a nechte chvíli orestovat na nízký stupeň.

3. Přilijte vývar, přidejte bobkový list a dosolte. Vařte, dokud brambory nezměknou, přidejte majoránku promnutou mezi prsty a prolistujte zbytek česneku.

4. Polévku podávejte s krutony a zbytkem strouhaného sýra.

Autor: DF