Domácí máslové bulky na burgery i k snídani: Recept podle Cuketky zvládne každý

19. listopadu 2020 • 00:00

Domácí pečivo je velice chutná záležitost. Do máslových žemlí můžete připravit masový burger nebo je zkrátka naplnit dle chuti k snídani nebo svačině.

Překonejte obavy z pečení domácího pečiva. Stáčí vám jen pár ingrediencí a šikovné ruce. Uvidíte, že vaše snaha bude stát za to a všichni kolem se budou jen olizovat. Jak jednoduché je upéct si doma žemle, které jsou ideální například k hamburgerům, jako obložená svačinka pro děti nebo jen tak s máslem, vám ukáže oblíbený pan Cuketka ve svém pořadu na internetové televizi MALL TV.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
280 ml mléka
60 g másla
40 g cukru
2 vejce
9 g instantního droždí
9 g soli
celý mák

Jak na domácí máslové bulky

1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a droždí. Trošku promíchejte, zalijte mlékem, rozpuštěným máslem a přidejte jedno vajíčko. Těsto nechte důkladně promíchat v robotu.

2. Hladké a nelepivé těsto nechte odpočívat 90 minut.

3. Natrhejte ho na menší kusy a z nich vytvořte kuličky. Vyskládejte je na plech, postříkejte vodou, přikryjte je a nechte odpočívat dalších 30 minut.

4. Nakynuté bulky potřete rozpuštěným máslem a posypte mákem. Připravené pečivo vložte do trouby vyhřáté na 210 °C a nechte 15 minut péct.

Autor: Redakce