Hermelín naložený do piva musíte zkusit: Hodí se k večeři i pro partu kamarádů

Video se připravuje ...
7. září 2020 • 00:00

Někdo ho miluje, jiný nemůže ani cítit. Řeč je o řádně uleželém nakládaném hermelínu. Pokud patříte k té první skupině, tradiční hermelín naložený v oleji už nejspíš znáte, my pro vás ale tentokrát máme recept na hermelín v pivu. Určitě to zkuste!

Česká specialita nechybí na jídelním lístku většiny hospod a restaurací. V každé chutná jinak a v tom je to kouzlo. Nikdy vás totiž nepřestane bavit ochutnávat nové a nové variace. A že jich je bezpočet. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou nebo třeba olivami či sušenými rajčátky. Fantazii se skutečně meze nekladou, a pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín nakládaný v opojném chmelovém moku PRIMÁTOR WEIZEN. Podívejte se na video v úvodu článku a přesvědčte se, že naložit hermelíny je více než snadné.

Doba přípravy: 15 minut
Množství: 4 porce

Suroviny na nakládaný hermelín

4 hermelíny
2 červené feferonky
4 cibule
4 stroužky česneku
sůl
nové koření
bobkový list
celý pepř
lahev pšeničného piva PRIMÁTOR WEIZEN

Postup přípravy

1. Hermelíny opatrně podélně nakrojte asi do dvou třetin. Před krájením je lepší ostří nože namočit do studené vody, aby se na něj sýr nelepil.

2. Česnek utřete se solí, feferonky nakrájejte na kolečka a cibuli na tenčí půlkolečka.

3. Hermelíny potřete zevnitř utřeným česnekem, vložte cibuli a pár koleček feferonky.

Naložte si hermelín do piva podle našeho receptu Naložte si hermelín do piva podle našeho receptu • Autor: Karolina Fourova

3. Naplněné hermelíny naskládejte do zavařovací sklenice. Vložte zbytek feferonek a cibule, přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření, zbytek česneku a vše zalijte pivem. Nejlepší je vychlazené, které nebude tolik pěnit. Sklenici uzavřete a v teple nechte několik dní uležet. Pak přesuňte do lednice.

5. Uleželé hermelíny podávejte s čerstvým kváskovým chlebem a zapíjejte pivem PRIMÁTOR PREMIUM nebo PRIMÁTOR WEIZEN.

Autor: Lenka Chvostová, Primátor