Sytá jídla s masem: 7 výborných receptů za pár korun na porci

21. listopadu 2022 • 00:15

Docházejí vám nápady na večeři? Nevěšte hlavu a zkuste pár našich tipů na poctivá jídla s masem za pár korun na porci. S těmito recepty nejen ušetříte, ale potěšíte i všechny, kteří se bez masa nenajedí.

Při všem tom zdražování je dobré se zamyslet nad tím, kde lze ušetřit a přitom se o nic „neokrást“. Pojďte se s námi přesvědčit, že si můžete pochutnat i za pár korun! Pokud vás zajímá, jak lze šetřit víc, například vodu i energie v domácnosti, podívejte se na chytré spotřebiče ZDE.

Cukety plněné mletým masem

Plněné papriky všichni jistě dobře znáte, zkuste místo papriky použít cuketu a vykouzlit tak originální cukety plněné mletým masem. Díky vysokému podílu vody nasákne cuketa snadno koření i ostatní přísady. Před pečením cukety nezapomeňte posypat sýrem feta. Jemně slaná chuť se dokonale snoubí s pikantní chutí mletého masa a nevýrazné cukety.

Video se připravuje ...

Buřty na pivě

Špekáčky jsou tradice, která nesmí chybět u žádného táboráku. Buřty na pivě vám připomenou letní večery u ohně, kdykoliv si jen zamanete. Orestujte na sádle slaninu společně s cibulí, česnekem, chilli papričkami a rajčaty, přidejte sladkou papriku a hořčici. To vše naskládejte do zapékací mísy společně se špekáčky, zalijte pivem a nechte péct dozlatova. Tato chalupářská specialita potěší nejednoho strávníka.

Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým

Snadno a rychle! I tak můžete připravit bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým. Šťavnatá vepřová krkovice nemusí být vždy součástí nezdravého pokrmu. Podávaná s bulgurem poslouží jako skvělá večeře. Navíc v kombinaci s opečenou dýní a růžičkovou kapustou se budete olizovat až za ušima.

Gulášová polévka

Gulášovka je jedna z tradičních českých polévek. Ta pravá hustá gulášová polévka vás skvěle zasytí a zahřeje nejen při podzimních večerech. Vyzkoušejte ji podle našeho receptu a dochuťte ji pálivou paprikou a vínem. Chcete-li sklidit zaručený úspěch a oživit jinak nudnou večeři něčím novým, ozdobte ji na závěr pokrájenou a na slanině orestovanou kořenovou zeleninou.

Klasické lečo

Lečo je skvělé jídlo typické pro maďarskou kuchyni, které u nás už tak trochu zdomácnělo. Směs rajčat, paprik a vajec je oblíbenou večeří v nejedné rodině. A co je na všem nejlepší? Příprava klasického leča vám zabere pouhých 20 minut! Skvělá je ovšem i lehčí vegetariánská verze bez klobásy v podobě leča se sázeným vejcem.

Rizoto s masem

Rizoto s masem je sázka na jistotu. Chutnou variantu, která vás nebude stát příliš námahy ani peněz, připravíte z vepřového masa. Přidejte rajčata, papriky, hrášek a skvělá rychlovka je v tu ránu na stole. Před podáváním nezapomeňte posypat rizoto parmazánem, který skvěle vyladí všechny chutě a dodá rizotu ten správný šmrnc!

Kaplická cmunda

Představte si dozlatova osmažené bramboráčky, provoněné majoránkou, česnekem a naplněné opečenou krkovicí a kysaným zelím. Kaplická cmunda je lidové jídlo z horských oblastí, které se těšilo oblibě už v kuchyních našich babiček. Vyzkoušejte ho podle našeho receptu jako sytou večeři nebo víkendový oběd.

Náš tip:

Uzená vepřová kýta Uzená vepřová kýta • Autor: Kaufland

Uzená masa pod značkou K-Mistři od fochu z Modletic! vyrábí Kaufland ve vlastním masozávodě u Prahy. Obsahují minimálně 90 % masa, jsou vyrobeny podle Českých cechovních norem, uzeny na bukových štěpkách a neobsahují zvýrazňovače chuti. Díky své lahodné chuti a šťavnatosti získala ocenění Česká chuťovka.

Pokud nebude chuť na maso, můžete si připravit tolik oblíbené bramboráky >>>

Video se připravuje ...

Autor: red