Vaječná pomazánka: Video recept na večeři, kterou připravíte za 10 minut

Video se připravuje ...
16. dubna 2019 • 00:00

Jednoduchá a rychlá, ale výborná je pomazánka z natvrdo vařených vajec, kterých budete mít po svátcích doma určitě dost. Servírovat ji můžete k snídani, svačině, doplněnou bohatou zeleninovou oblohou, ale třeba i jako lehkou večeři. Výhodou je, že příprava vám zabere jen deset minut.

Vajíčková pomazánka patří mezi ty nejoblíbenější jak u strávníků, tak u hospodyněk, které s ní nemají téměř žádnou práci. Pokud navíc vajíčka uvařená natvrdo vykoledujete a vyhnete se jejich vaření, doba přípravy se ještě více zkrátí. Podívejte se na video v úvodu článku, ve kterém vám přípravu rychlé pomazánky ukáže foodblogerka Mona Jaoua.

Suroviny

4–5 natvrdo uvařených vajec
máslo
plnotučná hořčice (podle chuti)
1 lžíce majonézy
pepř mletý
sůl
hladkolistá petrželka

Recept na vajíčkovou pomazánku

1. Máslo nakrájejte na kostky. Ty vhoďte do misky a nechte změknout. Pak ho vidličkou nebo lépe metličkou našlehejte.

2. Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka nakrájejte nadrobno, přidejte k našlehanému máslu a opatrně je do něj vmíchejte. Pro zjemnění přidejte lžíci majonézy. Ochuťte hořčicí, pepřem a solí. Nakonec přidejte nadrobno nasekanou zelenou petrželku nebo třeba pažitku.

3. Hotovou pomazánku můžete vložit na chvíli do lednice vychladit. Podávejte s vekou, bagetou či celozrnným pečivem – ideální v kombinaci s hlávkovým salátem. Dozdobit můžete třeba ještě čerstvou řeřichou, která chuť vajec skvěle doplňuje, nebo nasekanou jarní cibulkou.

Pokud si stále nejste jistí, jak vajíčkovou pomazánku připravit, podívejte se na video v úvodu článku. Foodblogerka Mona Jaoua vás přípravou oblíbené pomazánky provede krok za krokem.

Dobrá vaječná pomazánka se neobejde bez majonézy. Vyzkoušejte tu domácí podle video návodu ZDE >>>

Autor: Lenka Chvostová