Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

video
1. března 2021 • 00:00

Chutná a vyvážená snídaně by měla být základem každého nového dne. Vločkové kaše se poslední dobou těší velké oblibě. Vybrat si můžete ze spousty druhů vloček, od ovesných až po ječné nebo pohankové. Sáhněte po svých oblíbených a připravte si je podle jednoho z našich receptů!

Ovesné vločky patří mezi nejoblíbenější typ vloček. Jsou velmi dobrým zdrojem vlákniny a mají vysoký obsah minerálů a vitaminů, jsou prospěšné při snižování hladiny cholesterolu a cukru v krvi. V případě bezlepkové diety dbejte při nákupu na koupi ovesných vloček v bezlepkové sekci. Jáhlové vločky mají stejné benefity jako ty ovesné, jsou navíc přirozeně bez lepku, tedy vhodné i pro celiaky. Vyrábí se lisováním oloupaných zrn prosa. Bez lepku jsou také oblíbené pohankové vločky, které se považují za tzv. pseudocereálie. Mají výraznější chuť a vůni a skvěle se hodí i do slaných jídel. Dále můžete vybírat mezi vločkami rýžovými, kukuřičnými, špaldovými, amarantovými a spoustou dalších druhů.

Můžete se těšit na tyto recepty:

Máte rádi vanilku? Připravte si domácí vanilkový extrakt, který se hodí nejen do snídaňových kaší!

video

Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem

Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem vám dodá potřebnou energii na celé dopoledne. Ovoněná vanilkou chutná naprosto dokonale. Ozdobte ji ovocem, zalijte javorovým sirupem a posypte mandlovými lupínky.  

Jahodová ovesná kaše

Dopřejte si snídani s pořádnou dávkou jahod. Využít můžete čerstvé i mražené. Před dokončením oslaďte kaši medem a doplňte pistáciovými a mandlovými lupínky. Jahodovou ovesnou kaši si zaručeně oblíbíte. 

Mléčná ovesná kaše

Mléčnou ovesnou kaši zvládnete hravě během deseti minut. Postačí vám jen vločky a mléko. K doslazení použijte cukr nebo med a k dozdobení skvěle poslouží jakékoliv ovoce. Můžete vyzkoušet ověřenou kombinaci s lesním ovocem nebo s banánem.

Znáte smoothie do misky? Připravte si zdravou a sladkou snídani nebo svačinku podle našich receptů! 

Ovesná kaše s banánem

Oblíbenou verzí bývá ovesná kaše s banánem. Kromě skořice a medu můžete přidat také hořkou čokoládu, která se nejlépe rozehřeje v horké kaši. Tuto variantu si s jistotou zamilují i děti. 

Banánová kaše se skořicí

Ovesné vločky můžete zalít klasickým nebo sójovým mlékem. Na banánovo-skořicový toping budete potřebovat skořici, mandle, mák a banány. Nezapomeňte dochutit medem nebo javorovým sirupem. Banánová kaše se skořicí vynese vaše chuťové pohárky až do nebe.

V březnovém čísle časopisu F.O.O.D. najdete nejen snídaňové recepty, ale i spoustu další inspirace pro vaše vaření.

Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF