Victoria Beckham jí už 26 let stále stejné jídlo. Jen jednou ochutnala něco z mého talíře, říká její manžel

3. března 2023 • 00:00

David Beckham je srdcem gurmán. Rád si užívá dobré jídlo a je naprostým opakem své ženy Victorie. Ta se striktně drží stále stejných a velmi dietních jídel. Výjimku prý udělala jen jednou, a pro jejího manžela to byl údajně jeden z jejich nejlepších společných večerů.

Za víc než dvacet let, co je David Beckham se svou manželkou Victorií, už pochopil, že pokud jde o jídlo a cvičení, drží se bývalá Spice Girl železných pravidel. Denně intenzivně cvičí a téměř nikdy se neodchýlí od jídelníčku, který se skládá převážně z grilovaných ryb a dušené nebo čerstvé zeleniny.  A to jejího manžela poměrně frustruje. „Jídlo považuji za emotivní zážitek. Když jím něco dobrého, chci, aby to ostatní také ochutnali. Bohužel jsem ženatý za někoho, kdo jí posledních 25 let stále to samé,“ svěřil se loni sedmačtyřicetiletý bývalý fotbalista v podcastu River Cafe Table 4. „Asi jen jednou ochutnala něco z mého talíře. Bylo to v době, kdy byla těhotná s dcerou Harper. Pro mě to byla ta nejúžasnější věc, jeden z mých oblíbených večerů. Nepamatuji si, jaké jídlo to bylo, ale vím, že od té doby nic takového nejedla,“ zavzpomínal David Beckham.

Beckhamovi jsou sehraný pár, jen v jídle se moc neshodnou >>>

Video se připravuje ...

Striktní jídelníček Victorie Beckham

Co konkrétně jí, prozradila Victoria Beckham před necelými třemi lety v rozhovoru pro módní e-shop Pret-a-porter. „Pokud jde o jídlo, jsem flexibilní, protože jsme s Davidem velmi společenští a rádi jíme venku,“ řekla tenkrát. Její flexibilita ovšem má poměrně úzké hranice, o čemž svědčí dost omezený seznam potravin, které si prý dává často a hodně – čerstvé ryby, zelenina a saláty, semínka a ořechy, v omezené míře i ovoce. „Mým potěšením je pár sklenek červeného vína a také miluji tequilu. Hodně ráda mám avokádo a potraviny bohaté na dobré tuky, jako je losos,“ dodala. Právě na lososa jí kdysi přivedl losangeleský dermatolog Harold Lancer, díky kterému se zbavila akné. Victoria vyrůstala v 90. letech, kdy se ještě tvrdilo, že kdo jí hodně tuků, bude tlustý. Ale doktor Lancer jí naopak doporučil, aby jedla každý den lososa, protože, stejně jako avokádo, je plný zdravých, tedy nenasycených tuků, které naše tělo potřebuje.

Každý den to samé

Victoria se v rozhovoru podělila i o svůj každodenní jídelníček, do kterého rozhodně nepatří nic, co je připravované na oleji nebo másle, omáčky, červené maso ani mléčné výrobky. Každý den začíná místo tradičního anglického čaje třemi lžícemi jablečného octa, které zapije hrnkem horké vody s citronem a pak si dá několik káv. Ráda si také připravuje smoothie, například z jablek, kiwi, citronu, špenátu, brokolice a chia semínek.

Jestli Victoria jí něco opravdu ve velkém, pak je to avokádo. Je to sice také ovoce, ale na rozdíl od jiných druhů neobsahuje téměř žádný cukr, naopak je nabité prospěšnými tuky. Victoria sní každý den tři až čtyři, protože jí prý pomáhají udržet si zdravou a pružnou pleť. K obědu mívá čerstvou rybu nebo krevety ochucené limetkou. A večeře bývá podobná – opět ryba nebo pikantní cukety s krevetami a čerstvou zeleninou.

David svou ženu moc k plotně nepouští

Legendární fotbalista a o rok starší slavná zpěvačka, a dnes i slavná módní návrhářka, se poznali v roce 1997, a o dva roky později se vzali. Postupně se jim narodily čtyři děti. Tři synové – Brooklyn (23), Romeo (20) a Cruz (18) a jako poslední dcera Harper (11). Je celkem jasné, že Victoria doma moc nevaří. Většinu jídel připravuje David, kterého prý čas strávený v kuchyni „uvolňuje.“ Svou vášeň pro dobré jídlo a víno přičítá své výchově. Jeho matka i babička každý den vařily pro rodinu a on dnes rád vaří pro tu svou, i pro své rodiče nebo přátele. „Byl jsem nedávno v kuchyni, vařil jsem pro děti a Victoria přišla a ptala se, jestli může pomoci, co může udělat. A já si v duchu říkal: „Upřímně, sedni si, dej si vodku s tonikem, odpočívej a věnuj se raději dětem. Tohle je to, co dělám rád,“ prozradil Beckham v podcastu.

Nejvíc si užije, když je doma sám

Nejvíc prý Davida baví mít celý dům pro sebe, bez manželky i dětí, protože pak si může vařit, co chce. A rovnou se podělil i o to, co naposledy vařil, když se mu tato příležitost naskytla. Připravil si rajčatový salát se šalotkou, dva hovězí steaky na grilu a k tomu si dal sklenku toho nejlepšího červeného vína, které měl doma. „Bylo to to nejúžasnější jídlo, které jsem po dlouhé době měl. Nerad se chlubím, ale steak se mi povedl naprosto dokonale. Dal jsem ho na gril, opékal šest nebo sedm minut z obou stran a pak ho trochu osolil a opepřil. Mám raději steak syrovější, byl perfektní. A protože jsem byl doma jen já, všechno jsem to snědl.“

Vášeň pro vaření po otci zdědil i nejstarší syn Brooklyn, který své kuchyřské pokusy v posledních letech prezentuje na sociálních sítích. Bohužel za ně zatím sklízí spíš kritiku.

Autor: AK