Smoothie detox: Očistí a nastartuje tělo

Smoothie detox: Očistí a nastartuje tělo
Smoothie jahodové • Autor: istockphoto.com
2. června 2017 • 00:00

Začněte měsíc zdravě a bez výčitek. Je nejvyšší čas na pročištění organismu od všech škodlivých látek. Pojďte do toho s námi a vyzkoušejte jednodenní smoothie detox aneb pravidelnou vitamínovou dávku plnou zdraví.

1. Ovocné smoothie s červenou řepou

Smoothie pomeranč Smoothie pomeranč • Autor: profimedia.cz

Kombinace červené řepy a vitamínu C vás spolehlivě zahřeje zevnitř, prokrví vaše tělo a, jak je známo, červená řepa čistí krev. Ideální volba pro start smoothie detoxu.

2. Zeleninové smoothie s jablkem

 

smoothie smoothie • Autor: istockphoto

Nebojte se zeleninového smoothie se špenátem a petrželí. Ingredience budete mixovat společně s jablky, kiwi nebo banánem, který smoothie osladí. Navíc obsahuje dostatečné množství cukru, takže se nebojte, že byste měli hlad nebo se cítili oslabeně.

3. Horké zázvorové smoothie s mrkví

smoothie smoothie • Autor: istockphoto

Zázvorové smoothie jako třetí část detoxu nastartuje metabolismus, očistí a obrní tělo před bacily, které se šíří všude, zejména ve veřejných dopravních prostředcích.

4. Kiwi-malina smoothie

Smoothie ovoce malina Smoothie ovoce malina • Autor: istockphoto.com

Neutrácejte zbytečně peníze za maliny, které momentálně nejsou sezónním ovocem. Nakupujte mražené, které jsou levnější a po rozmixování už nemusíte přidávat led. Uvidíte, že chuťově bude smoothie stejně výrazné.

5. Mangovo-banánové smoothie

Smoothie ovoce mango Smoothie ovoce mango • Autor: istockphoto.com

Sladká tečka na závěr v podobě mangovo-banánového smoothie „dezertu“. Pokud by na vás byla kombinace příliš sladká, zakápněte smoothie čerstvě vymačkanou šťávou z limetky, která vás nabije energií.