Nejlepší bramborový guláš s klobásou: Chalupářské blaho z jednoho kastrolu za 35 Kč na porci
Pokrájejte maso, zeleninu, přidejte štiplavou papriku a uvařte si poctivý guláš. Můžete ho nechat pomalu táhnout a zatím si užívat pohodu na terase nebo přesadit květiny na zahradě.
Bramborový guláš dělá každá rodina jinak. Každá má svůj osvědčený recept a v improvizaci se meze nekladou. Nicméně i takový kotlíkový guláš má svá pravidla a ingredience, které ho dělají tím nejlepším na světě. Když je dodržíte, úspěch je zaručen.
Doba přípravy: 50 minut
Cena: cca 140 Kč
Suroviny na 4 porce
- 1 kg brambor
- 2 nožky pikantní klobásy
- 2 velké cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- 3 stroužky česneku
- mletá sladká a pálivá paprika
- drcený kmín
- majoránka
- řepkový olej
- pár snítek tymiánu
- sůl a pepř
Postup přípravy nejlepšího bramborového guláše
1. V hrnci zpěníme najemno pokrájenou cibulku a řepkovém oleji, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku.
2. Do ní přidáme mletou papriku a necháme ji rozvonět. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory a klobásu, koření, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou.
3. Hotový guláš dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem a podáváme s křupavým chlebem nebo vesnickými rohlíky.