Nejlepší bramborový guláš s klobásou: Chalupářské blaho z jednoho kastrolu za 35 Kč na porci

8. července 2020 • 00:00

Pokrájejte maso, zeleninu, přidejte štiplavou papriku a uvařte si poctivý guláš. Můžete ho nechat pomalu táhnout a zatím si užívat pohodu na terase nebo přesadit květiny na zahradě.

Bramborový guláš dělá každá rodina jinak. Každá má svůj osvědčený  recept a v improvizaci se meze nekladou. Nicméně i takový kotlíkový guláš má svá pravidla a ingredience, které ho dělají tím nejlepším na světě. Když je dodržíte, úspěch je zaručen.

Doba přípravy: 50 minut

Cena: cca 140 Kč

Suroviny na 4 porce

Postup přípravy nejlepšího bramborového guláše

1. V hrnci zpěníme najemno pokrájenou cibulku a řepkovém oleji, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku.

2. Do ní přidáme mletou papriku a necháme ji rozvonět. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory a klobásu, koření, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou.

3. Hotový guláš dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem a podáváme s křupavým chlebem nebo vesnickými rohlíky.

Autor: KF, Blesk Vaše recepty