Slané snídaně: 8 nejlepších tipů na ideální start do nového dne

1. března 2024 • 03:07

Snídaně je základ dne a měla by vás proto nejen nastartovat, ale také náležitě zasytit. Vyzkoušejte rychlé vejce se špenátem, francouzský toast naslano nebo božskou italskou frittatu.

Pokud dáváte přednost slaným snídaním, pak si zaručeně přijdete na své. Vybírejte z našich tipů na ty nejlepší snídaně, které si můžete dopřát v pracovním týdnu i o víkendu. 

Vejce se špenátem a prosciuttem

Vejce se špenátem a prosciuttem Vejce se špenátem a prosciuttem • Autor: F.O.O.D.

Naprosto jednoduchou snídani připravíte za pár minut. Na rozehřátou pánev dejte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu, rozklepněte vejce, nechte chvilku povařit a máte hotovo. Vejce se špenátem a prosciuttem si nejlépe vychutnáte s domácími houstičkami, kváskovým chlebem nebo rozpečenou bagetkou.

Domácí houstičky si můžete upéct podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Francouzské toasty s pestem

Francouzský toast nemusí být vždy jen nasladko. Slaná varianta je stejně báječná jako ta sladká. Chléb obalený v rozšlehaném vajíčku a osmažený na másle, podávaný s pestem z petrželky, ořechů a česneku si zamilujete.  

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem Omeleta se žampiony a špenátem • Autor: F.O.O.D.

Neobvyklá verze vaječné omelety, to je božská omeleta se žampiony a špenátem, která je navíc ovoněná lístky bazalky. Omeletu můžete ozvláštnit přimícháním hlívy ústřičné nebo sušených rajčat. S touto snídaní dostane vaše ráno zcela jiný rozměr.

Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci

Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci • Autor: F.O.O.D.

Nastartujte se ráno zcela dokonalou snídaní v podobě dozlatova opečeného chlebu s avokádovou pomazánkou a vejci. Obložte topinky ředkvičkami a posypte nasekanou pažitkou. Tak trochu jiná guacamole si vás získají od prvního sousta.

Vejce Benedikt

Vejce Benedikt Vejce Benedikt • Autor: iStock

Vejce Benedikt s lahodnou holandskou omáčkou vykouzlí královskou snídani. Na opečený snídaňový muffin přijde šunka, pošírované vejce a lahodná holandská omáčka ochucená citronovou šťávou a drceným bílým pepřem.

Frittata

Bohatou omeletu zvanou frittata milují nejen Italové. Bohatou omeletu zvanou frittata milují nejen Italové. • Autor: iStock

Bohatou omeletu zvanou frittata italové zkrátka milují. Základem této dobroty jsou brambory doplněné o slaninu, chorizo, papriky, cherry rajčátka a cibulku. Na závěr se přidávají ještě lístky baby špenátu a strouhaný čedar.

Anglická tradiční snídaně

Dopřejte si vydatnou tradiční anglickou snídani, po které hlad mít rozhodně nebudete. Dopřejte si vydatnou tradiční anglickou snídani, po které hlad mít rozhodně nebudete. • Autor: iStock

Chcete-li si dopřát vydatnou anglickou tradiční snídani, vyhraďte si na ni víkendové ráno. Hlad po ní určitě mít nebudete. Základem je opečená slanina, volské oko, fazole v rajčatové omáčce, opečená cherry rajčátka a žampiony a k tomu všemu ještě opečené toasty. 

Snídaně šampionů ve švýcarském stylu vám zabere minimum času a práce >>>

Autor: red