Salma Hayek miluje dobré jídlo. Prozradila, jak si udržuje sexy postavu

2. září 2022 • 10:00

Mexická herečka Salma Hayek je i po padesátce neskutečně sexy a je chodícím důkazem, že věk je jenom číslo. Těžko uvěřit, že 2. září slaví už 56. narozeniny. Přitom není příznivkyní žádných diet ani cvičení. Jak to dělá, že zraje jako dobré víno, které tak miluje?

Jedné z nejobsazovanějších hollywoodských hereček, která pravidelně zásobuje své fanoušky na Instagramu fotkami v plavkách a často i bez make-upu, by mohla postavu závidět kdejaká dvacítka. Salma Hayek ale už mnohokrát přiznala, že sexy křivky nemá zadarmo. Udržet se ve formě vyžaduje disciplínu. Už proto, že herečka miluje jídlo. „Můj vztah k jídlu je extrémně emocionální. Jím, když jsem smutná, jím, když jsem šťastná, jím, když relaxuji,“ řekla kdysi v rozhovoru pro magazín HELLO! Proto je pro ni důležité, aby si dobře vybrala, co sní.

Díky tomu se může pyšnit skvělou postavou >>>

Video se připravuje ...

Chutné vzpomínky na rodné Mexiko

Salma měla štěstí, že vyrůstala s maminkou a babičkou, které vařily hlavně z toho, co si samy vypěstovaly. Babička také ze sklizených surovin vyráběla hydratační krémy a masky a učila Salmu, že krása začíná v kuchyni. Proto herečka dodnes upřednostňuje přirozenou péči o pleť a ze všeho nejvíc miluje jídla, která jí připomínají rodné Mexiko. Například kukuřici, kterou nejraději připravuje pěkně postaru a jednoduše. Neoloupané klasy kukuřice se namočí na půl hodiny do studené vody, pak se nechají odkapat a upečou se na rozžhaveném uhlí.

Začínala s tequilovou polévkou

Dnes je herečka gurmánkou a vášnivou kuchařkou, jako mladá si ale při vaření moc nevěřila. A tak když pozvala přátele na večeři, používala jeden skvělý trik, který prozradila v rozhovoru pro Harper´s Bazaar: „Vždy jsem začínala polévkou z tequily, která se připravuje z kuřecího vývaru s trochou tequily a limetky. Díky tomu se každý trochu opil, takže i kdybych zbytek večeře pokazila, bylo by jim to jedno a stejně by si na nic nevzpomněli.“

Herečka ráda a dobře vaří Herečka ráda a dobře vaří • Autor: profimedia.cz

Francie jako požehnání i problém

Herečka je už 13 let vdaná za francouzského miliardáře Françoise-Henriho Pinaulta a většinu času tráví v jeho rodné zemi, což pro Salmu, která má pro dobré jídlo slabost a nerada drží diety, představuje požehnání a zároveň i trochu problém: „Pokud milujete jídlo a milujete červené víno a dali vás do Francie, jste na dobrém místě a zároveň na špatném místě.“ Odolat francouzským delikatesám lze jen těžko, Salma si ale z nějakých kil navíc hlavu nedělá. Své křivky miluje a s klidem prohlašuje, že „není žádná hubená holka“. Jídla, která si nejraději dopřává, jsou směsicí Francie a Mexika. Miluje jahody s čokoládou, granátová jablka, všechny druhy pálivého chilli, francouzské sýry, rukolový salát, quesadillylanýže a k tomu ideálně dobré červené víno.

Snídaně podle Salmy

Salmino oblíbené první jídlo dne je trochu neobvyklé, ona ale trvá na tom, že je chutné a zdravé. O recept se podělila i s fanoušky na Instagramu a doplnila ho slovy, že kombinace surovin možná nevypadá nejlépe, výsledek ale chutná výtečně. Chcete-li si připravit snídani podle slavné herečky, budete potřebovat přibližně půl šálku od každé z těchto ingrediencí: bílý jogurt, papája, borůvky, mango, jahody, semena granátového jablka, řapíkatý celer, červená paprika, okurka, mandlové a kokosové máslo.

Královna odšťavňování

Na čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny nedá Salma dopustit. Používá je jako prostředek, který její tělo pročistí a vrátí zase do rovnováhy, obzvlášť tehdy, když si v jídle dopřeje trochu víc. Dokonce před lety založila řadu organických lisovaných šťáv, jejímž cílem bylo dát lidem příležitost zažít na vlastní kůži energizující, léčivé a očistné účinky syrové šťávy.

Zkuste si vyrobit vlastní pomerančový džus podle jejího receptu, který je ideální do chladnějších rán. Nakopne vaši imunitu a dodá vám spoustu zdravé energie.

Pomerančová šťáva s kouzelnou ingrediencí

Nedá dopustit na domácí džusy. Na pomerančový má speciální recept Nedá dopustit na domácí džusy. Na pomerančový má speciální recept • Autor: iStock

Co budete potřebovat:

  • oloupané pomeranče
  • kurkumu
  • černý pepř
  • rakytník

Do mixéru dejte oloupané pomeranče, které jsou skvělým zdrojem vitaminu C. Přidejte trochu kurkumy, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Aby vaše tělo rychleji absorbovalo všechny výhody tohoto koření, použijte i trochu černého pepře. A abyste byli ještě krásnější, přidejte nakonec trochu pyré z rakytníku. Právě rakytník je onou kouzelnou ingrediencí. Je totiž bohatým zdrojem nenasycených kyselin omega 7, které jsou skvělé pro vaši pokožku, vlasy i nehty, a obsahuje také 15krát větší množství vitaminu C, než mají pomeranče.

Autor: AK