Maďarský kotlíkový guláš podle Jiřího Krampola: Vyzkoušejte ohnivý recept
Český Belmondo, oblíbený herec a moderátor Jiří Krampol má na svém kontě mnoho legendárních filmů. Ať už si vás získal v komediích, dramatech, nebo kriminálních seriálech, o tom, že patří mezi nejlepší české herce, není pochyb. Krom filmů se proslavil také v divadle Semafor a svůj hlas propůjčil mimo jiné i Louis de Funèmu. Přinášíme báječný maďarský kotlíkový guláš podle Jiřího Krampola, který si zamilujete od prvního sousta.
Dopřejte si během babího léta trochu kulinářského dobrodružství. Udělejte si ohniště a vrhněte se na přípravu pravého maďarského guláše v kotlíku. Jiří Krampol se netají tím, že rád vaří a také dbá na výběr kvalitních surovin. S paprikou nešetřete a podávejte guláš s čerstvým kváskovým chlebem. Uvidíte sami, že tento recept je zaručená sázka na jistotu.
Pokud se nedostanete do přírody, můžete zkusit maďarský guláš z hrnce podle našeho videoreceptu >>>
Báječný pikantní kotlíkový guláš podle Jiřího Krampola!
Suroviny na guláš:
- 500 g vepřového plecka
- 1,5 l masového vývaru
- 100 ml rajského protlaku
- 50 ml pálivého paprikového protlaku
- 50 ml sladkého paprikového protlaku
- mletá pálivá paprika
- 2 velké cibule
- sádlo
- červené víno
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- kmín
- 500 g brambor
- 2 maďarské klobásy
- 2 papriky
- pepř, sůl
Guláš – postup:
1. Cibuli nakrájejte najemno a vepřovou plec na kostky.
2. Kotlík zavěste nad oheň. Do zahřátého kotlíku vložte sádlo a osmahněte na něm cibuli a maso. Poté osolte a opepřete dle chuti.
3. Zasypte mletou pálivou paprikou a ihned přilijte vývar. Přidejte rajský protlak, posypte kmínem, zalijte vínem a pomalu nechte vařit.
4. Brambory a klobásu nakrájejte na kostičky. Vše přidejte do kotlíku a opět přelijte vínem.
5. Vařte, dokud nebudou brambory měkké. Poté dodejte prolisovaný česnek a povařte.
6. Na závěr přidejte nakrájenou červenou papriku, majoránku a dolijte zbytek vína. Mírně povařte a můžete servírovat.