Sportovkyně Samková: Dieta? Rozhodně ne! Čím jsem těžší, tím je to lepší

9. února 2022 • 14:00

Eva Samková je česká snowboardistka, která má na kontě několik medailí nejen z olympiád. Bohužel se letos na zimní olympijské hry v Pekingu kvůli svému zranění nemohla dostat, a proto jsme si ji přizvali ke krátkému rozhovoru a vyzvídali, jakou drží dietu, jestli má přísně stanovený jídelníček, který musí dodržovat, a jak se jí žije s partnerem, který je herec.

Eva Samková je naše mladá sportovkyně, která toho ale má již spoustu za sebou. Lyžovat začala již ve dvou letech a od sedmi se dala na snowboarding, kterému se už věnuje deset let.

Vrcholoví sportovci to ale nemají vůbec jednoduché – ať už se to týká osobního života, nebo třeba cestování či stravování. Proto mají většinou přísné diety, musí přesně dodržovat stravovací i pitný režim a je na ně kladen velký důraz. Drží Eva také nějakou „sportovní“ dietu? A jak je na tom teď, kdy prodělala zranění a nemůže se „hýbat“ tak jako předtím?

„Dietu opravdu nedržím, nepotřebuji, naopak. Čím víc jsem těžší, tím lépe! Alespoň jsem rychlejší,“ usmívá se Eva v rozhovoru s Luďkem Staňkem.

Na co se Eva těší, je premiéra filmu Poslední závod, kde hrál její přítel Marek Adamczyk. Nebude nakonec také herečkou? Možná že se nakonec ve filmu objeví!

Více o jejím příteli Markovi a natáčení sportovního filmu se podívejte na video níže:

Další rozhovory se slavnými sportovci najdete v pořadu Sazka studio na Czechteam.tv.

Autor: Redakce