Cukrárna Myšák: Upečte si doma legendární zákusky podle originálního receptu | Magazín | Recepty.cz

Retro zákusky z legendární cukrárny Myšák: Udělejte si je doma podle originálního receptu

20. dubna 2020 • 00:00

Indiánky, větrníky a kremrole. To jsou dezerty, které nás spolehlivě přenesou do dětství. Pokud ovšem chutnají, jak si je pamatujeme. Šéfcukrář vyhlášené pražské cukrárny ve Vodičkově ulici, Lukáš Pohl, vás je naučí tak, že budou chutnat vždycky úplně božsky.

Indiánky jako obláček

Nadýchaná čepice ze sladkého sněhu máčená v čokoládě a domácí piškot. Také milujete indiánky? Budete překvapeni, jak je tento dezert jednoduchý a jak málo surovin na něj budete potřebovat. Za 30 minut můžete mít poctivé prvorepublikové indiány hotové, stačí mít ten správný recept. Základem je nepodcenit přípravu sněhu. Šlehejte ho až ve chvíli, kdy kuchyňským teploměrem naměříte u bílků s cukrem ve vodní lázni teplotu 60 °C. Poté už jen nanášejte na upečené piškoty (těm se říká v cukrářské hantýrce "buflery") buď hladkou, nebo řezanou špičkou, podle toho, jaký tvar mají vaše dortíky mít. Recept na poctivé indiány z cukrárny Myšák najdete ZDE >>>

Větrník, jak má být

Větrníky si žádají trochu soustředění a dodržení receptu. Odpalované těsto možná vypadá složitě, ale pokud dodržíte správný poměr surovin a budete poctivě "odpalovat" v hrnci a postupně vmíchávat vejce, nečíhá na vás žádné skryté nebezpečí. Bude mít příjemnou konzistenci a cukrářským sáčkem ho nanesete na plech snadno. Větrníky můžete dělat větší i malé, tak "akorát do pusy". Podívejte se, jak připravit pravé větrníky podle šéfcukráře >>>

Kremrole z domácího těsta

Poctivé kremrole musí být z domácího listového těsta. Že si na něj netroufáte? Šéfcukrář Lukáš Pohl se v receptu na domácí kremrole podle cukrárny Myšák podělí i o recept na své vyhlášené těsto z pěti surovin, které zvládnete připravit za 30 minut. Jediné, bez čeho se při pečení kremrolí neobejdete, jsou kovové trubičky. Bez těch to zkrátka nepůjde. Koupíte je ale v jakémkoliv obchodě s cukrářskými potřebami, a to dokonce i přes internet.

Myšák má v současné době, stejně jako všechny ostatní podniky, zavřené dveře. Uvnitř pražské cukrárny ve Vodičkovce to ale žije a stále se peče. Vy si tak můžete zaskočit pro jejich vyhlášené dortíky přímo k nim do otevřeného okénka nebo si objednat dortíky online s dovozem.

Každý měsíc můžete s časopisem F.O.O.D. navštívit další vyhlášené podniky a vyzkoušet jejich legendární recepty. Předplatné nebo jednotlivé číslo koupíte přímo ZDE >>>

Už máte nové číslo časopisu F.O.O.D.?

Autor: KF, F.O.O.D.