Retro zákusky z legendární cukrárny Myšák: Udělejte si je doma podle originálního receptu
Indiánky, větrníky a kremrole. To jsou retro dezerty, které nás spolehlivě přenesou do dětství. Pokud ovšem chutnají, jak si je pamatujeme. Šéfcukrář vyhlášené pražské cukrárny ve Vodičkově ulici Lukáš Pohl vás je naučí tak, že budou chutnat vždycky úplně božsky.
Indiánky jako obláček
Nadýchaná čepice ze sladkého sněhu máčená v čokoládě a domácí piškot. Také milujete indiánky? Budete překvapeni, jak je tento dezert jednoduchý a jak málo surovin na něj budete potřebovat. Za 30 minut můžete mít poctivé prvorepublikové indiány hotové, stačí mít ten správný recept. Základem je nepodcenit přípravu sněhu. Šlehejte ho až ve chvíli, kdy kuchyňským teploměrem naměříte u bílků s cukrem ve vodní lázni teplotu 60 °C. Poté už jen nanášejte na upečené piškoty (těm se říká v cukrářské hantýrce „buflery“) buď hladkou, nebo řezanou špičkou, podle toho, jaký tvar mají vaše dortíky mít. Recept na poctivé indiánky z cukrárny Myšák najdete ZDE.
Video se připravuje ...
Větrník, jak má být
Větrníky si žádají trochu soustředění a dodržení receptu. Odpalované těsto možná vypadá složitě, ale pokud dodržíte správný poměr surovin a budete poctivě „odpalovat“ v hrnci a pak do těsta postupně vmíchávat vejce, nečíhá na vás žádné skryté nebezpečí. Bude mít příjemnou konzistenci a cukrářským sáčkem ho nanesete na plech snadno. Větrníky můžete dělat větší i malé, tak „akorát do pusy“. Recept na větrníky podle šéfcukráře najdete ZDE.
Kremrole z domácího těsta
Poctivé kremrole musejí být z domácího listového těsta. Že si na něj netroufáte? Šéfcukrář Lukáš Pohl se v receptu na domácí kremrole podle cukrárny Myšák podělí i o recept na své vyhlášené těsto z pěti surovin, které zvládnete připravit za 30 minut. Jediné, bez čeho se při pečení kremrolí neobejdete, jsou kovové trubičky. Bez těch to zkrátka nepůjde. Koupíte je ale v jakémkoliv obchodě s cukrářskými potřebami, a to dokonce i přes internet.
Podívejte se ve videu, jak se dělají kremrole>>>