Bábovka bez vážení: 6 dekadentních receptů, které budete milovat

30. března 2020 • 00:00

Bábovka je tradičním moučníkem, který může mít mnoho podob a kterým rozhodně nikoho neurazíte. I v případě, že nemáte doma kuchyňskou váhu či odměrku, je snadné připravit pro nečekanou návštěvu výborné sladké pohoštění ke kávě. Řešením jsou hrnkové recepty, při kterých ušetříte čas, špinavé nádobí a zvládne je i začátečník. Stačí si vybrat ten svůj oblíbený.

Bábovka je jedním z nejoblíbenějších zákusků a rozhodně by na našem stole neměla chybět. Toto sladké pečivo je známé v mnoha zemích a můžete jej připravit mnoha způsoby. Nejznámější podoba je ta dvoubarevná, se světlou a tmavou částí. Původ slova není zcela jasný. Říká se, že pochází z polského slova „baba“ s významem „dětské jídlo“.

V případě, že nemáte moc času a odrazuje vás od pečení zdlouhavé vážení ingrediencí, tou pravou záchranou jsou hrnkové recepty, které mají hned několik výhod. Nezašpiníte tolik nádobí a pečení je rychlé. Na zvládnutí receptů vám postačí běžné kuchyňské vybavení – hrneček a lžíce ve dvou velikostech. Spojte tedy tento jednoduchý způsob přípravy s populárním dezertem a upečte si bábovku lahodné chuti a neodolatelné vůně, která vás osloví.

Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem

Máte chuť klasickou bábovku vyzkoušet trochu jinak? V létě je ideální variantou osvěžující bábovka s citronovou kůrou a mákem, která je lehká a její jemná chuť ji zařadí určitě mezi vaše oblíbené recepty. Je opravdu snadná a její příprava vám zabere jen pár minut.

Hrnková bábovka s vanilkou

Jednoduchý a rychlý recept na výbornou bábovku, která provoní váš dům, potěší vaše chuťové buňky a nikdy se vám neomrzí, je hrnková bábovka s vanilkou. Upéct ji zvládne každý a vůni vanilky odolá málokdo.

Hrnková bezlepková bábovka

Držíte bezlepkovou dietu a máte pocit, že už si nikdy nedáte dobrý dezert? Zkuste určitě hrnkovou bezlepkovou bábovku. Tato bábovka je snadná na přípravu, vláčná díky jogurtu a voňavá po citronové kůře a borůvkách.

Hrnková bábovka s bílou čokoládou

Jste milovníky čokolády? Rádi byste připravili dokonalý moučník, který je lahodný a zapráší se po něm během chvilky? Zkuste jemnou bábovku s bílou čokoládou. Bílá čokoláda zákusek dostatečně osladí, takže již není třeba přidávat tolik cukru. Podávejte ji se šlehačkou a kopcem čerstvých malin. Ty spolu se sladkou čokoládou tvoří dokonale vyvážené duo.

Hrnková pomerančová bábovka

Výrazná, a přesto decentní vůně pomerančů osloví zaručeně každého. Hrnková pomerančová bábovka je právě díky nim uvnitř vláčná a jemná a připravíte ji během chvilky. Ideálně si ji připravte den předem, aby přes noc ještě více zvláčněla a byla opravdu šťavnatá.

Hrnková čokoládová bábovka s polevou

Opravdu výborná bábovka, která se stane snem každého milovníka čokolády, je hrnková čokoládová bábovka s polevou. Není moc sladká, její příprava není složitá, a pokud čekáte návštěvu, je ideální volbou zákusku k odpolední kávě.

Připravte na bábovku dokonale lesklou čokoládovou polevu ve vodní lázni. Návod krok za krokem najdete ZDE >>>

Autor: Kateřina Rovenská