Pivní recepty 7x jinak: Pečený bůček, buřty, cibulové kroužky i skvělý sýr na chleba

2. června 2023 • 10:00

Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě, a jeho konzumace u nás je obrovská. A ke skvělému pivu se hodí i skvělé jídlo. Ochutnejte několik receptů, v nichž pivo hraje jednu z hlavních rolí!

Buřty na pivě

Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a relativně levné jídlo, které překvapí svou nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.

Připravte si buřty na pivě podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Cibulové kroužky

Oblíbené cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i těstíčko, ve kterém se obalují, jsou pivem inspirované

 

Cibulové kroužky Cibulové kroužky • Autor: F.O.O.D.

Pečený bůček

Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa. A tím bůček rozhodně je!

 

Pečený bůček Pečený bůček • Autor: F.O.O.D.

Pivní sýr

Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!

 

Pivní sýr Pivní sýr • Autor: F.O.O.D.

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Těstíčko s pivem se dá použít na cokoliv. Pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené, tak smažené – třeba ve formě hranolek.

Ryba v pivním těstíčku Ryba v pivním těstíčku • Autor: istockphoto.com

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.

 

Vinná klobása na pivě Vinná klobása na pivě • Autor: F.O.O.D.

Pivní pečivo

A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.

Pivo je skvělé i do marinády na grilování>>>

Video se připravuje ...

Autor: red, F.O.O.D.