Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina

6. května 2022 • 00:00

Patříte mezi milovníky pizzy? Zapomeňte chvíli na oblíbenou Margheritu a vyzkoušejte netradiční recepty v podobě pizzy s blumami a parmskou šunkou nebo pizzu Bolognese. Navíc taková jarní chřestová pizza se sýrem vás nadchne od prvního sousta!

Základem na pizzu je kvalitní těsto, zkuste ho připravit podle našeho videoreceptu >>>

Video se připravuje ...

Pizza Bolognese

Milujete boloňské špagety? Pak je pizza Bolognese pro vás tím pravým! Na této pizze najdete mleté maso, pořádnou dávku rajčat, cibuli i voňavou bazalku. Servírujte ji se zakysanou smetanou a piniovými oříšky. Chcete-li ještě něco navíc, pak báječně poslouží čerstvá máta nebo opojný rozmarýn.

Pizza z arabského těsta

Netradiční varianta pizzy z arabského chleba zabere pár minut. Pizza je bohatě potřená rajčatovým pyré nebo bazalkovým pestem a skvěle ji doplňuje slanina, plátky rajčat, rukola a sýr feta.

Pizza se slaninou a smetanou

Jednoduchá, rychlá, a přesto tak dobrá, to je pizza se slaninou a smetanou. Potřená jemnou francouzskou smetanou crème fraîche a pokladená cibulkou a plátky slaniny je zkrátka vynikající způsob, jak zahnat velký hlad!

Pizza s blumami a parmskou šunkou

Netradiční a delikátní chuťovou kombinaci nabídne pizza s blumami a parmskou šunkou se smetanovým základem, připraveného z mascarpone, parmazánu, česneku a čerstvé bazalky. Nechybí ani dochucení balzamikem. Kromě parmské šunky můžete pizzu ozdobit ještě salátovými listy.

Pizza s pestem a buvolí mozzarellou

Křupavá pizza s bazalkovým pestem, buvolí mozzarelou a kolečky cukety chutná naprosto báječně s čerstvými štiplavými ředkvičkami a pikantní rukolou. Příprava pizzy je jednoduchá, takže ji hravě zvládne i naprostý začátečník v kuchyni.

Jarní snídaňová pizza

Pizza k snídani? Proč ne! Jarní snídaňová pizza vaši rodinu zaručeně potěší. Na smetanovém základu nechybí mozzarella, rajčata, vejce, šunka, špenát ani klíčky. Tato snídaňová bomba vás náležitě zasytí, a navíc chutná skvěle i zastudena!

Chřestová pizza v jarním stylu!

Suroviny:

  • těsto na pizzu
  • svazek chřestu
  • extra panenský olivový olej
  • kozí sýr
  • nastrouhaná gouda, parmazán nebo čedar

Postup:

1. Předehřejte troubu na 230 °C.

2. Z těsta na pizzu vyválejte ovál nebo čtverec. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem.

3. U chřestu odlomte tuhé konce všude tam, kde se přirozeně lámou. Pokapejte olejem a promíchejte.

4. Těsto na pizzu pokapejte olejem a poklaďte chřestem. Posypte solí a pepřem.

5. Poté na těsto rozdrobte kozí sýr a posypte strouhanou goudou, parmazánem nebo čedarem.

6. Pečte 15–20 minut, dokud nebudou okraje zlatavé.

Autor: DF