Nejlepší vajíčkové pomazánky: 6 receptů, do kterých využijete vykoledovaná vejce
Také si vždy po Velikonocích lámete hlavu s tím, jak naložit s vykoledovanými vajíčky? Už nemusíte! Máme pro vás pět vynikajících receptů na vajíčkové pomazánky a pokud vám nevadí jíst vejce každý den, následujícíh pět dnů máte o studenou večeři postaráno.
Vajíčková pomazánka s mrkví
Co budete potřebovat:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1 cibuli
- 2 střední mrkve
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 4 lžíce pomazánkového másla
- sůl
Postup:
Vejce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev a vše spojíme hořčicí a pomazánkovým máslem. Hotovou pomazánku podle chuti osolíme.
Vajíčková pomazánka s máslem
Připravíte ji během chvilky a všechny suroviny na ni nejspíš máte doma:
Vajíčková pomazánka s křenem
Co budete potřebovat:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 125 g zakysané smetany
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžičku plnotučné hořčice
- sůl
- špetku cukru
- několik kapek octa
Postup:
Vařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, nastrouhaný křen, hořčici, sůl, špetku cukru a několik kapek octa a dobře promícháme.
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami
Co budete potřebovat:
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 1 svazek ředkviček
- 1 jarní cibulku
- 1 hrst nakrájené pažitky
- 1 lžíci majonézy
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- 1 lučinu
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Oloupaná vejce a očištěné ředkvičky nastrouháme nahrubo. Přidáme nakrájenou pažitku a najemno nakrájenou cibuli, přimícháme lučinu, majonézu a hořčici. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Vajíčková pomazánka s avokádem
Co budete potřebovat:
- 1 zralé avokádo
- 10 vajec uvařených natvrdo
- 2 – 3 lžíce majonézy
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 lžíci citronové šťávy
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Avokádo rozpůlíme, do pecky zasekneme nůž a krouživým pohybem ji vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, polovinu dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme oloupaná a nadrobno nakrájená vejce, majonézu, hořčici a citronovou šťávu a dobře promícháme. Pak přidáme druhou půlku avokáda nakrájenou na kousky a pomazánku osolíme a opepříme.
Vajíčková pomazánka s lososem
Co budete potřebovat:
- 100 g másla
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 50 g uzeného lososa
- 1 cibuli
- 2 lžíce mléka
- citronovou šťávu
- sůl
Postup:
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme oloupaná a nastrouhaná vejce, nadrobno nakrájeného lososa, nasekanou cibuli, mléko a trochu citronové šťávy, osolíme a důkladně promícháme.
Z vařených vajec si můžete udělat i salát>>>