Lepší než porno: 12 receptů z vajec, které musíte vyzkoušet!

Skotská, Benedikt, vařená natvrdo, naměkko i nahniličko. Uvařit vejce je jednoduché, když víte, jak na to! Propadněte těmto 12 dokonalým receptům a snídejte je každý den.
1. Vařená vejce
Vejce naměkko, nahniličko nebo natvrdo chutnají nejlépe k snídani. Způsob vaření natvrdo je vůbec nejjednodušší, ale víte, kolik minut se vaří vajíčka naměkko a nahniličko? Přečtěte si, jak vejce správně uvařit, a příště se povedou tak, jak budete chtít vy!
2. Volská oka
Volská oka jsou snadná, jen je potřeba předem vymazat pánev a správně rozklepnout vejce, aby byl žloutek uprostřed. Podávejte se slaninou!
Volská oka
3. Míchaná vajíčka
Rozšlehejte vejce pomocí vidličky nebo metličky a poté nalijte na pánev. Doporučujeme přidat trochu másla a smetany, míchaná vajíčka pak budou vláčnější! Přečtěte si i další tipy, jak dosáhnout dokonalého výsledku!
Míchaná vejce s chlebem
4. Nejlepší palačinky
Tenké palačinky vykouzlíte jedině s pomocí vajec. Prvně je rozšlehejte s mlékem a až poté přidávejte mouku, aby nevznikaly nežádoucí hrudky.
5. Lívance bez kynutí
Stejně jako palačinky i lívance můžete zdobit podle chuti a fantazie. Připravit je můžete na sladko i na slano, ať už se chystáte snídat či večeřet. Ideální je příprava na lívanečníku, aby byly stejně velké.
Lívance
6. Skotská vejce
Ne tak známá příprava vajec, která stojí za trpělivost! Skotská vejce se obalují, smaží a dohromady se zeleninou či bramborami tvoří perfektní nedělní oběd.
Skotská vejce
7. Vejce Benedikt
Vejce Benedikt se ztraceným vejcem si můžete připravit i sami doma! Správně se podává s plátkem šunky či slaniny na pečivu, které se zalije holandskou omáčkou. Výborně chutná ale i samotné na opečeném toustu s avokádem.
Pokud si netroufáte na klasická vejce Benedikt, vyzkoušejte jejich pětiminutovou verzi:

8. Španělská omeleta
Sytá omeleta na španělský způsob ukrývá ingredience navíc. Skvěle chutná i studená, proto si ji můžete vzít na oběd do školy nebo do práce.
Palačinky z vajec
9. Dort Pavlova
Dort, který se doslova rozplývá na jazyku, aneb dezert zvaný Pavlova. Vyšlehané bílky do sněhu s cukrem drží tvar a stejně jako pusinky je potřeba, aby se v troubě vysušily. Výsledný korpus potřete šlehačkovým krémem a ozdobte sezónním ovocem.
Dezert ze sněhu
10. Crème brûlée
Tradiční francouzský dezert s příchutí vanilky a s tvrdou krustou z karamelizovaného cukru na povrchu. Pokud nevlastníte flambovací pistoli, nezoufejte! Hotové crème brûlée můžete dát zapéct do trouby.
Crème brûlée
11. Whiskey Sour
Legendární koktejl, který si oblíbí i ti, kdo whiskey normálně nepijí. Společně s cukrem, citronem a vaječným bílkem jde o lahodný nápoj vhodný nejenom na páteční večer.
Whiskey Sour – koktejl
12. Špagety carbonara
Jestli je nějaký recept, ve kterém nelze vynechat vejce, jsou to právě špagety carbonara. Společně s parmazánem dodávají těstovinám jemnou chuť, kterou si zamilujete.
Špagety carbonara
No uznejte, kdo by odolal těmto skvělým receptům z vajec?