Co se zbylými uvařenými vejci? Připravte si vajíčkovou pomazánku nebo salát Nicoise

11. dubna 2023 • 00:00

Člověk by měl pro zdraví prý sníst až dvě vejce denně. Po Velikonocích se ale může stát, že vám jich zbyde daleko víc. Pokud nevíte, co s vykoledovanými vejci natvrdo, a na chlebu už je nemůžete ani vidět, podívejte se na náš výběr těch nejlepších receptů z uvařených vajec a nechte se inspirovat.

Sýrová polévka s vejci

Krémová sýrová polévka díky vajíčkům ještě zhoustne a zjemní. Dozdobte ji opečenými kostičkami pečiva a nenáročný, ale vynikající recept pro každou příležitost je na světě.

Vařená vajíčka využijete i do výborné vaječné tlačenky >>>

Video se připravuje ...

Masové závitky s vejcem

Jestli máte rádi španělské ptáčky, tohle vám bude určitě také chutnat. Vejce zavinutá do křupavé slaniny a šťavnatého plátku vepřového nebo hovězího je recept, kterému se odolává jen těžko. Masové závitky s vejcem skvěle doprovodí bramborové noky i rýže.

Vejce s rýží

Pokud hledáte tip na zdravý jarní oběd, vejce s dlouhozrnnou rýží je přesně to pravé. Spotřebujete přebytečná vařená vajíčka a hotovo budete mít do dvaceti minut. Rýže vašemu tělu navíc pomůže budovat imunitu a zbavovat se toxinů.

Vejce s rýží Vejce s rýží • Autor: F.O.O.D.

Trochu jiná vajíčková pomazánka 

Receptů na vajíčkové pomazánky je bezpočet, pokud tedy chcete, aby ta vaše byla o trochu lepší, vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku s hermelínem. Bohatou chuť vajec a hermelínu odlehčují kyselé okurky přímo v pomazánce a výsledek, i když ne nejdietnější, je perfektní.

Chcete-li naopak vajíčkovou pomazánku zkusit co nejzdravější pak se spolehněte na tento odlehčený jednoduchý recept na vajíčkovou pomazánku. Kdo říká, že se vajíčková pomazánka neobejde bez majonézy?

I vajíčková pomazánka může být delikatesa. I vajíčková pomazánka může být delikatesa. • Autor: iStock

Jarní bramborový sálat s vejci

Stejně barevný a svěží je i bramborový salát s vejci se zálivkou, kterému dodá zajímavou chuť lžíce medu. Zkrátka nápaditý jarní oběd, který máte za čtvrt hodiny hotový. Důkazem, že kombinace brambor a vajíček je skvělá, je i sedlácký salát.

Rychlá koprová omáčka

Jedni koprovku nenávidí, druzí milují, když se ale udělá dobře, může to být opravdová dobrota. Zkuste ji podle tohoto osvědčeného receptu. Tahle koprovka bude chutnat všem. Vařená vajíčka využijete i do fazolek nakyselo. Ani v nich samozřejmě nechybí voňavý kopr. 

Fazolky nakyselo Fazolky nakyselo • Autor: F.O.O.D.

Salát Nicoise

Původně pocházející z francouzského Nice, dnes už ale stejně oblíbený i v Čechách nebo v Itálii. Vyzkoušejte salát Nicoise podle tohoto receptu s rýží a tuňákem. Tento sytý a zároveň barevný a nápaditý salát si zamilujete.

Hledáte tipy na výživné saláty? Vyzkoušejte ty nejlepší teplé saláty, které dokazují, že jíst zdravě neznamená hladovět.

Salát stačí dozdobit bazalkou a můžete podávat. Salát stačí dozdobit bazalkou a můžete podávat. • Autor: istock

 

Video se připravuje ...

Autor: red