Co se zbylými uvařenými vejci? Připravte si vajíčkovou pomazánku nebo salát Nicoise
Člověk by měl pro zdraví prý sníst až dvě vejce denně. Po Velikonocích se ale může stát, že vám jich zbyde daleko více. Pokud nevíte, co s vykoledovanými vejci na tvrdo a na chlebu už je nemůžete ani vidět, podívejte se na náš výběr těch nejlepších receptů z uvařených vajec a nechte se inspirovat.
Sýrová polévka s vejci
Krémová sýrová polévka díky vajíčkům ještě zhoustne a zjemní, takže výsledek bude neodolatelný. Dozdobte opečenými kostičkami pečiva a nenáročný, ale vynikající recept pro každou příležitost je na světě.
Masové závitky s vejcem
Vejce zavinuté do křupavé slaniny a šťavnatého plátku vepřového nebo hovězího je opulentní recept, kterému se odolává jen těžko. Masové závitky s vejcem skvěle doprovodí bramborové noky i rýže a úspěch je s nimi zaručen.
Vejce s rýží
Pokud hledáte tip na zdravý jarní oběd, vejce s dlouhozrnnou rýží je přesně to pravé. Barevný, lehký a obsahující všechno, co by správné jídlo mělo mít. Rýže vašemu tělu navíc pomůže budovat imunitu a zbavovat se toxinů.
Zajímá vás, jak po zimě pročistit efektivně tělo? Vyzkoušejte velký jarní detox plán, očistnou kúru, která je přirozená a funguje.
I u rýže záleží na tom, jakou si vyberete. Hnědá rýže vám zajistí porci hořčíku, a pomůže tak porazit únavu
Vajíčková pomazánka s hermelínem i bez majonézy
Receptů na vajíčkové pomazánky je bezpočet, pokud tedy chcete, aby ta vaše byla o trochu lepší, vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku s hermelínem. Bohatou chuť vajec a hermelínu odlehčují kyselé okurky přímo v pomazánce a výsledek, i když ne nejdietnější, je perfektní.
Chcete-li naopak vajíčkovou pomazánku zkusit co nejzdravěji, pak se spolehněte na tento odlehčený jednoduchý recept na vajíčkovou pomazánku. Kdo říká, že se vajíčková pomazánka neobejde bez majonézy?
I vajíčková pomazánka může být delikatesa
Jarní bramborový sálat s vejci
Stejně barevný a svěží je i bramborový salát s vejci se zálivkou, které dodá zajímavou chuť lžíce medu. Zkrátka nápaditý jarní oběd, který máte za čtvrt hodiny hotový.
Pokud jste se také celou zimu těšili na lehká zeleninová jídla, pak nezapomeňte vyzkoušet skvělou kombinaci zeleného chřestu s kozím sýrem nebo svěží salát z polníčku s medem, hořčicí a hruškami. Tyto a další vynikající recepty z jarní zeleniny najdete zde.
Rychlá koprová omáčka
Jedni koprovku nenávidí, druzí milují, když se ale udělá dobře, může to být opravdová dobrota. Zkuste ji podle tohoto rychlého receptu, kterému ale nechybí nic na poctivosti. Smetanové koprové omáčce schází k dokonalosti už jenom vařené vejce – tahle koprovka bude chutnat všem.
Poctivou českou omáčku jako od babičky by měl zvládnout každý kuchař. Podle těchto receptů zvládnete nejen koprovku, ale i křenovou omáčku se smetanou nebo rajskou levou zadní. Jarní diety totiž přece neznamenají, že bychom si jednou za čas neměli dopřát něco poctivého.
Salát Nicoise
Původně pocházející z francouzského Nice, dnes už ale stejně oblíbený i v Čechách nebo v Itálii, vyzkoušejte salát Nicoise podle tohoto receptu s rýží a s tuňákem. Tento sytý a zároveň barevný a nápaditý salát si zamilujete.
Hledáte tipy na výživné saláty? Vyzkoušejte ty nejlepší teplé saláty, které dokazují, že jíst zdravě neznamená hladovět.
Salát stačí dozdobit bazalkou a můžete podávat