Naložte si česnek podle Koko: Tuhle pochoutku využijete na grilovačce i do polévky
Pokud jste fanoušky pikantních asijských pokrmů, připravte si tuto exotickou pochoutku v pohodlí vašeho domova. Stačí vám k tomu jen pár surovin, dostatek času a trpělivosti při krájení štiplavého česneku.
Oblíbenou pochutinu, jakou je naložený česnek, zvládnete připravit sami doma. A jak můžete naložený česnek nejlépe využít? Například při dochucování oblíbených (nejen) Pho polévek, omáček, těstovin nebo v létě při grilování masa. Podívejte se na video návod, kde se dozvíte, jak správně postupovat.
Suroviny na 300ml sklenici
3 paličky česneku (ideálně čerstvého)
voda + lžíce soli na nakrájený česnek
chilli podle chuti
Na nálev:
50 ml rýžového octa
100 ml převařené vody
2 lžičky cukru
1 lžička soli
Postup přípravy lahodného nakládaného česneku
Česnek oloupejte a stroužky nakrájejte na tenké plátky. Průběžně je vhazujte do slané vody. Až budou všechny česneky namočené, vodu slijte a plátky česneku vhoďte do vroucí vody. Blanšírujte je 30 sekund, poté vodu slijte a plátky česneku zchlaďte ledovou vodou.
Plátky česneku nechte chladnout a připravte si nálev. Všechny suroviny na nálev svařte a opět nechte vychladnout.
Česnek nechte okapat a oschnout. Nakrájejte si chilli podle chuti. Vše vložte do vysterilizované čisté sklenice, zalijte připraveným nálevem, dobře uzavřete a nechte den stát v pokojové teplotě. Poté vložte do lednice, v níž vám nakládaný česnek vydrží až měsíc.