Magie ve vánoční kuchyni: Jak si přičarovat lásku, štěstí nebo peníze?

10. prosince 2023 • 03:41

Už za dob našich praprababiček lidé znali kouzelnou sílu jídla i jednotlivých potravin. S jejich pomocí si přivolávali lásku, štěstí, zdraví i peníze. Na vánoční tabuli takových lahůdek najdeme určitě hodně. Využijte toho, a v novém roce se pak nemusíte ničeho bát. 

Chybí vám štěstí? Přivolat si ho můžete například zlatým medem nebo mrkví. Lásku zase přičaruje čokoláda či jahody. Pojďme se podívat na dobroty, které neodmyslitelně patří k Vánocům a údajně mají moc ovlivňovat naše osudy svojí magickou silou.

Vánočka, která krásně nakyne a povede se vám, symbolizuje hojnost. Upečete si ji podle videoreceptu>>> 

Video se připravuje ...

Sladké mámení

Kdo by si uměl představit Vánoce bez sladkého? Můžou sladké lahůdky kouzlit? A jak?

Med

Med přináší štěstí, lásku a zdraví Med přináší štěstí, lásku a zdraví • Autor: iStock

Už jsme ho zmiňovali. Přináší prý nejen štěstí, ale také lásku a zdraví. Právě proto by na sváteční tabuli měla vždy stát i miska s tímto tekutým zlatem. Například si do něj můžete namáčet vánočku nebo perníčky. A když dětem namažete chleba s medem, budou celý rok hodné.

Čokoláda

Čokoláda umí přikouzlit vášeň Čokoláda umí přikouzlit vášeň • Autor: iStock

Čokoláda umí přikouzlit vášeň. Byla také odedávna považována za silné afrodiziakum. Připravit si ji můžete i jako horký nápoj, který když podáte vyhlídnutému protějšku se špetkou skořice, zamiluje se do vás.

Perníčky

Vánoční perníčky nosí štěstí, lásku i bohatství Vánoční perníčky nosí štěstí, lásku i bohatství • Autor: iStock

Chrání a nosí štěstí, lásku i bohatství. Tvarem perníčků si můžete přikouzlit to, co si přejete: srdíčkem lásku, rybkou ochranu, podkovou štěstí atd.

Ovoce a zelenina

Magický význam má i kořenová zelenina a různé druhy ovoce. Čarodějky a vědmy je běžně používaly při vaření lektvarů, mastí a magických tinktur.

Mrkev, celer, petržel

Vánoční rybí polévka Vánoční rybí polévka • Autor: iStock

Připravujete vánoční rybí polévku, která obsahuje také kořenovou zeleninu? Děláte dobře. Je to z magického hlediska silné afrodiziakum. Prý také posiluje věštecké schopnosti. Veškerou kořenovou zeleninu, která má protáhlý tvar, označují čarodějky za prostředky k povzbuzení touhy a vášně. Když uvaříte rybí polévku s mrkví, petrželí a pastinákem, uděláte možná radost partnerovi nebo partnerce. Celer sice nemá protáhlý tvar, ale je také uznávaným afrodiziakem. Bramborový salát zase dodá stabilitu, klid a duševní vyrovnanost.

Česnek

Česnek má kouzelnou ochrannou moc Česnek má kouzelnou ochrannou moc • Autor: iStock

Nejenže je zdravý, ale je zároveň jednou z nejmocnějších ochranných bylin vůbec. Rozhodně si ho na Štědrý den dejte v nějakém jídle, například v hrachové polévce. Nebo jeho palice nějak přidejte k dekoraci. Silně působí také proti všem negativním energiím a uřknutím.

Jablka a spol.

Nezapomeňte dát na stůl mísu s ovocem Nezapomeňte dát na stůl mísu s ovocem • Autor: iStock

Mísy s nejrůznějším ovocem, jakým jsou jablka, hrozny, fíky, banány a další, nesmí na vánočních stolech chybět. Přinášejí mnoho dobrých kouzel. Jablka se dávají partnerům, které milujeme, a tímto darem jim předáváme energii lásky a sounáležitosti. Vášeň symbolizují a podporují nejvíce jablka granátová. A nezapomeňte si po štědrovečerní večeři rozkrojit jablko. Když se objeví hvězdička, máte zdraví pro příští rok zaručeno.  

Luštěniny

Přestože se dnes už speciálně o Vánocích příliš mnoho luštěnin nejí, dříve tomu bylo jinak. Důvodem je, že například kroupy, hrách nebo čočka přitahují peníze a zdraví.

Zdravý kuba

Video se připravuje ...

Tradiční kuba je pro takové účely ideální. Dá se připravit z krup, krupek nebo rýže. Všechny tyto potraviny přitahují peníze. Další přísady jako kmín, česnek a sůl nás ochraňují, majoránka slouží pro klid a hojnost lásky a sušené hříbky přinášejí zdraví. Kuba omaštěný sádlem pomůže obnovit životní energii.

Pučálka pro peníze

Pučálka Pučálka • Autor: Instagram/lucie_uksova

Pokud máte obavy z nedostatku peněz, připravte si staročeskou pučálku, tedy naklíčený a nasucho opražený hrách. Kromě peněz přitahuje pevné zdraví.

Voňavé koření

Koření vytváří ty nejlahodnější chutě a bez něj se nejen o Vánocích neobejdete. Posiluje energie, které jsou pro nás podstatné.

Pro lásku a vášeň

Koření pro lásku a vášeň Koření pro lásku a vášeň • Autor: iStock

Vánoční cukroví připravujeme s mnoha druhy koření, které mimo jiné zvyšuje šance na velkou lásku a pomůže získat ten pravý protějšek. Vůně vanilky má afrodiziakální účinky, zamilovanost zase podporují skořice a badyán. Ten spolu s anýzem a hřebíčkem navíc posiluje vztahy a věrnost.

Pro majetek a peníze

Muškátový oříšek přitahuje peníze Muškátový oříšek přitahuje peníze • Autor: iStock

Šafrán přitahuje peníze a veškeré hmotné bohatství a přidat jej můžete do mnoha jídel. Ideálně například na obarvení těsta při přípravě vánočky. Aby se barvivo lépe uvolnilo, namočte šafrán do rozpuštěného másla. Muškátový oříšek zase nastrouhejte do rybí polévky. Nejenže přičaruje peníze, ale zvýší vaši přitažlivost pro opačné pohlaví.

Na zdraví

Víno

Nápoj, který barvou připomíná krev, považuje magie za velké afrodiziakum. Pokud chcete, aby vaše letošní Vánoce byly romantické a v novém roce jste měli pevný vztah, kápněte partnerovi do vína tři kapky medu a přes noc v něm nechte namočená tři usušená růžová poupata. Bílé víno má zase ochranné magické účinky. A pokud si z vína uvaříte svařák, přinese vám to minimálně dobrou náladu. 

Video se připravuje ...

Spoustu dalších zajímavých článků a inspirace najdete v prosincovém vydání časopisu Moje zdraví, které je právě v prodeji>>>

Prosincové číslo časopisu Moje zdraví Prosincové číslo časopisu Moje zdraví • Autor: archiv vydavatelství
Autor: Moje zdraví, red