Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a nejedná se proto o žádnou rychlovku, přesto není nad to si ho jednou za čas dopřát, třeba k nedělnímu obědu. Máme pro vás tři báječné recepty, které vás mile překvapí!
Můžete se těšit na tyto recepty:
Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Rolovaná krkovice à la porchetta
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Z vepřového masa si můžete udělat i španělské ptáčky>>>
Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Měkké a šťavnaté koleno je marinované v delikátní směsi, díky které je křupavá kůžička zaručena. Koleno je pečené v jablečném moštu s pokrájenou cibulí a fenyklem. Na závěr pečení přidejte ještě ředkvičky. Tato božská variace klasiky sice zabere nějaký čas, ale rozhodně stojí za vyzkoušení! Recept na pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami najdete ZDE.
Rolovaná krkovice à la porchetta
Jestli si potrpíte na masové rolády, pak tu z krkovice připravené na způsob italské vepřové pečínky musíte vyzkoušet! Šťavnatá a voňavá roláda je naplněna aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku. Krkovičku servírujte s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo jako přílohu zvolte máslovou kaši a sklidíte zaručené ovace! Recept na rolovanou krkovici à la porchetta najdete ZDE.
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Pro milovníky bůčku přicházíme s neotřelou verzí. Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem si zkrátka zamilujete. Ovoce nejen báječně ovoní maso při pečení a dodá mu šťávu, ale také je vhodnou přílohou k tučnému bůčku. Budete se olizovat až za ušima! Recept na křupavý bůček na hruškách a badyánu najdete ZDE.