Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali

23. listopadu 2023 • 00:15

Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a nejedná se proto o žádnou rychlovku, přesto není nad to si ho jednou za čas dopřát, třeba k nedělnímu obědu. Máme pro vás tři báječné recepty, které vás mile překvapí!

Můžete se těšit na tyto recepty:

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Rolovaná krkovice à la porchetta    

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Z vepřového masa si můžete udělat i španělské ptáčky>>>

Video se připravuje ...

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Měkké a šťavnaté koleno je marinované v delikátní směsi, díky které je křupavá kůžička zaručena Měkké a šťavnaté koleno je marinované v delikátní směsi, díky které je křupavá kůžička zaručena • Autor: F.O.O.D./Johana Střížková

Měkké a šťavnaté koleno je marinované v delikátní směsi, díky které je křupavá kůžička zaručena. Koleno je pečené v jablečném moštu s pokrájenou cibulí a fenyklem. Na závěr pečení přidejte ještě ředkvičky. Tato božská variace klasiky sice zabere nějaký čas, ale rozhodně stojí za vyzkoušení! Recept na pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami najdete ZDE

Rolovaná krkovice à la porchetta  

Jestliže si potrpíte na masové rolády, pak rolovanou krkovici à la porchetta musíte vyzkoušet! Jestliže si potrpíte na masové rolády, pak rolovanou krkovici à la porchetta musíte vyzkoušet! • Autor: F.O.O.D./Johana Střížková

Jestli si potrpíte na masové rolády, pak tu z krkovice připravené na způsob italské vepřové pečínky musíte vyzkoušet! Šťavnatá a voňavá roláda je naplněna aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku. Krkovičku servírujte s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo jako přílohu zvolte máslovou kaši a sklidíte zaručené ovace! Recept na rolovanou krkovici à la porchetta najdete ZDE

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem si zkrátka zamilujete Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem si zkrátka zamilujete • Autor: F.O.O.D./Johana Střížková

Pro milovníky bůčku přicházíme s neotřelou verzí. Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem si zkrátka zamilujete. Ovoce nejen báječně ovoní maso při pečení a dodá mu šťávu, ale také je vhodnou přílohou k tučnému bůčku. Budete se olizovat až za ušima! Recept na křupavý bůček na hruškách a badyánu najdete ZDE.

Video se připravuje ...

Autor: red