Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných receptů na vepřovou kotletu. S námi si přijdou na své jak milovníci česneku nebo omáček, tak neotřelých kombinací. Neváhejte a vyberte si recept, který sklidí chválu od celé rodiny.
Vepřové maso je u nás v Česku velmi oblíbené a kotlety patří mezi ty obzvlášť vyhledávané kousky. Výtečné jsou pečené, smažené, dušené a v létě chutnají skvěle i z grilu. Na přípravu v troubě se výtečně hodí kusy s kostí, díky které dostane maso při tepelné úpravě ještě lepší chuť. A pokud zakoupíte kotlety s tukovým krytím, ponechte i to. Kromě chuti dodá pečenému masu i na šťavnatosti.
Ke kotletám s omáčkou se hodí bramborové knedlíky>>>
Příprava pokrmů z vepřových kotlet, které jsme pro vás vybrali, není nikterak složitá a nebudete na ně potřebovat ani žádné speciální ingredience. Maso z kotlet je samo o sobě opravdu výborné, a tak jej není zapotřebí ani nijak zvlášť ochucovat. Bohatě si vystačíte se solí a pepřem.
Kotlety s hruškami
Pokud chcete rodinu překvapit opravdovou podzimní delikatesou, pusťte se do přípravy kotlet s hruškami. Jemné tóny sladkého ovoce s vepřovým masem krásně ladí a věřte, že výsledkem překvapíte i sami sebe. S bramborovou kaší totiž chutnají opravdu božsky. Recept najdete ZDE.
Šťavnaté česnekové kotlety
Nejen milovníci česneku si jistě pochutnají na šťavnatých česnekových kotletách z pánve. Kromě česneku jsou provoněné také anglickou slaninou. K takové lahůdce stačí jen uvařit brambory a výborný víkendový oběd je rázem hotový. Recept najdete ZDE.
Kotlety s houbovou omáčkou
Opravdu vydatným obědem jsou kotlety s houbovou omáčkou servírované s domácím bramborovým knedlíkem. Houbovou chuť tomuto receptu propůjčily žampiony, které jsou ve své čerstvé podobě dostupné na pultech prodejen po celý rok, a tak si tuto delikatesu můžeme dopřát i v období chladného podzimu. Recept na kotlety s houbovou omáčkou najdete ZDE.
Kovářské kotlety
Až vaši strávníci ochutnají kovářské kotlety, věřte, že se budou olizovat až za ušima. Tento oběd je ale radost i připravovat, celý jej včetně přílohy upečete jen v jednom pekáčku, a tak vám po něm v kuchyni nezbyde ani hromada špinavého nádobí. Na dietu v případě tohoto receptu zapomeňte, tyto ukrutně dobré kotlety se totiž pečou pod vrstvou sýra a smetany. Jejich chuti se však dá jen těžko odolat. Recept najdete ZDE.
Kotlety plněné sušenou šunkou a sýrem
Na tomto pokrmu si pochutnají jak milovníci nadívaných kapes, tak smažených řízků. Kotlety naplněné sušenou šunkou a sýrem se totiž na závěr obalí v klasickém trojobalu a v pánvi na rozpáleném oleji usmaží dozlatova. Se šťouchanými brambory a zeleninovou oblohou si na nich pochutná jistě celá rodina. Recept najdete ZDE.
Z vepřových kotlet nebo kýty jsou výborné řízky>>>