Jedlé kaštany, jak je ještě neznáte. Ochutnejte ty nejlepší slané recepty z této podzimní delikatesy
Jedlé kaštany patří mezi tradiční staročeské pochoutky, které si v poslední době našly v naší kuchyni zase své místo. Využít se dají při přípravě dezertů, ale i ve slané kuchyni. Pojďte vyzkoušet kaštanový krém, plněnou perličku na kaštanech nebo ryze podzimní rizoto s kaštany a hruškami!
Dobroty z jedlých kaštanů:
Kaštanová krémová polévka
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Plněná perlička na kaštanech
Krůta s kaštanovou nádivkou
Rizoto s hruškami a kaštany
Jedlé kaštany obsahují nejen spoustu cenných minerálních látek, ale také vitaminů. Při koupi nezapomeňte zkontrolovat, v jakém jsou stavu. Než budete kaštany vařit nebo péct, vždy jim nařízněte slupku, jinak se budou chovat jako malé bomby. A loupejte je ještě zahorka, jde to mnohem snáz.
Z nejedlých kaštanů si můžete vyrobit krásnou dekoraci na stůl>>>
Kaštanová polévka
Krémové polévky patří mezi ty nejoblíbenější. Možná jste doposud neochutnali krémovou kaštanovou polévku, která vás dokáže za sychravých podzimních dní báječně zahřát. Nechte se příjemně překvapit její jemnou a ojedinělou recepturou.
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Není bramboračka jako bramboračka. Ta kaštanová s rozmarýnem nabízí chuťově neobvyklou kombinaci, kterou si zamilujete od prvního ochutnání. Polévku můžete rozmixovat nebo propasírovat. Lahodnou kaštanovou bramboračku servírujte s opečeným chlebem a rozmarýnem.
Plněná perlička na kaštanech
Plněná perlička na kaštanech je přesně jedním z těch jídel, kterými potěšíte i ty nejnáročnější strávníky. Náplň tvoří kousky jablek, celeru a nakrájených kaštanů. Perlička je pečená na víně, vývaru a medu. Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým domácím pečivem nebo s brambory.
Krůta s kaštanovou nádivkou
Mezi gurmánské zážitky patří také krůta s kaštanovou nádivkou s játry se slaninou, mletým masem, vejci, petrželkou a pomerančovou kůrou. Krůta ovoněná portským vínem, podávaná s kaštany a jablky s brusinkami vás ohromí od prvního sousta.
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany vás přesvědčí, že rýže nemusí být vždy nuda! Na přípravu zvolte nejlépe rýži vhodnou na rizoto. Skvělá podzimní variace voní po rozmarýnu a petrželi. Na závěr vmíchejte mascarpone, přidejte javorový sirup a na oleji osmaženou čekanku.