Do 30 minut na stole: Vyzkoušejte 10 výtečných receptů do pracovního týdne
Příprava poctivého domácího jídla vám nemusí zabrat celé hodiny. Naše pokrmy jsou snadné, rychlé a nikterak nezatíží ani vaši peněženku. Inspirujte se výtečnými recepty, se kterými uvaříte oběd nebo večeři v pracovním týdnu bez zaváhání do půl hodiny.
Když není času nazbyt, přijde tip na rychlý a osvědčený oběd či večeři vždycky vhod. Vyzkoušejte některý z námi vybraných receptů a dotaz – „Co bude dnes k večeři?“ vás již nepřekvapí. Pokrmy nejsou složité nejen na přípravu. Také ingredience na jejich zhotovení jsou snadno dostupné v běžných prodejnách potravin, proto neztratíte ani zbytečně mnoho drahocenného času již při jejich nákupu.
Jsou ve vaší rodině oblíbené těstoviny, rýže, luštěniny nebo třeba zeleninové polévky? Pak si určitě vyberete. Připravili jsme pro vás jídla, která nejen zasytí, ale také zahřejí – zkrátka do podzimních dní jako dělaná. Tak který recept vyzkoušíte jako první? Vybírejte z pomyslného meníčka níže.
Gnocchi
Když zakoupíte v obchodě chlazené bramborové noky, vykouzlíte oběd či večeři opravdu vcukuletu. Uvařené jsou během pár minut a na vás bude jen volba, jaké další ingredience se postarají o jejich výslednou chuť. Budou to gnocchi se žampiony, nebo gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem?
Smažená rýže
Pokrmy z rýže dostály v naší kuchyni velké obliby. Nemusí se však vždy jednat o risotto. Rýži je možné připravit na opravdu mnoho způsobů. Jednou z možností je teplý salát s asijským nádechem, ve kterém si pochutnáte kromě rýže také na krůtím mase a pestré směsi zeleniny. Pokud však upřednostňujete raději místní chuti, pak doporučujeme rychlou vaječnou rýži s uzeným masem.
Rychlé fazole
Luštěniny jsou do podzimní kuchyně jako stvořené. Zahřejí, zasytí a jejich rozmanitost je opravdu široká. V námi vybraných pokrmech se můžete těšit na sterilované červené fazole, které u nás patří mezi ty nejvyhledávanější. V receptu na rychlé chilli fazole s volským okem či v úpravě fazolí se slaninou si na nich stoprocentně pochutnáte.
Špecle
Nezapomeňte na droby. Taková králičí játra mohou být při správné úpravě opravdovou delikatesou. V receptu na játrové špecle si na nich pochutnáte společně s anglickou slaninou a cibulkou. Když je navíc ovoníte špetkou sušeného tymiánu nebo majoránky, jistě neodolají ani jejich zarytí odpůrci. Milovníci kysaného zelí zase jistě uvítají špecle farmářské.
Mrkvový krém
Jemná krémová polévka přijde vždycky vhod. Svojí vydatností vydá i za hlavní chod, a tak je ideální večeří. Na mrkvovém krému s kurkumou si rozhodně pochutná celá rodina. Děti uvítají jeho jemně nasládlou chuť, pro dospělé strávníky jej pak můžete navíc ještě vyšperkovat fetou, koriandrem a pikantním chilli. Jestliže patří mrkev také mezi vaši oblíbenou kořenovou zeleninu, pak určitě vyzkoušejte i mrkvové placičky. S jogurtovým dipem prostě nemají chybu.