Jak udělat jíšku: Česká klasika s Aničkou

video
21. května 2020 • 00:00

Připravit jíšku tak, aby byla Skuteč dobrá, není žádná věda. Potřebujete k tomu pouze dvě suroviny ve správné poměry a trochu trpělivosti. Mrkněte na video v úvodu článku, kde najdete přípravu tého nejlepší jíšky krok za krokem.

I když se Může zdát, že využití instantní jíšky je rychlejší Způsob, jak zahustit jídlo bez dalšího špinavého nádobí, na poctivou domácí jíšku žádný z těchto zlepšováky nemá. Zahušťování jíškou není žádné šizení, používá se běžně napříč světových kuchyní a je to nejstarší a Nejznámější Způsob zahušťování pokrmů, jako jsou polévky nebe omáčky.

A jak jíška funguje? Škrob obsazeno v mouce nabobtná a pokrm zahustí. Tuk je v JISC nejen nositelem chuti, ale díky němu předejdete hrudky. Odděluje od sebe jednotlivá zrnka mouky a finální jídlo bude dokonale jemné.

Postup přípravy jíšky

1. Jíšku připravujte z hladké mouky a tuku v poměru 1: 1.

2. rozehřejte si v pánvi tuk a přidejte mouku. Tmavou jíšku je potřeba stále Mich, aby se nepřipálila. Příprava světlé jíšky nezabere tolik času, ale i tady je potřeba trochu trpělivosti, aby se škrob z mouky Dostatečně uvolnil.

3. Omáčku nebe polévku, kterou jíškou zahustíte, je potřeba ještě alespoň 5 nebe 10 minut provařit. Zbyly jíšku nemusíte vyhazovat, uschovejte ji v lednici na další použití.

VIDEO: Připravte si tuto lahodnou koprovou omáčku.

Bez jíšky se při zahušťování omáčky prostě neobejdete. Recepty na klasické omáčky a guláše najdete ZDE >>>

 

Autor: KF