Dort na křtiny prince Louise vás překvapí. Jaký bude?

9. července 2018 • 00:00

Tradice Provaz všechny oslavy královské rodiny, ať už se jedná o svatby nebo křtiny královských potomků. Zajímá vás, jaký dort se bude podávat na Křtiny prince Louise a kdo je jeho autorkou? Budete překvapeni, na jakém tradičním dezertu si na královských Křtiny hosté pochutnají!

Svatby královské rodiny jsou známé pro řadu ikonických prvků, které vycházejí z mnohaleté tradice. Patří k nim takové do posledního detailu propracovaný  svatební dort  s fascinátorem na vrcholu, složený z Několik různých vrstev. Pod polevou a zdobením se ale vždy skrývá tradiční ovocný dort , který možná znáte sepíše jako sladký vánoční pudink . Ptáte se proč?

Na rozdíl od americké tradice, podle níži se vrchní patro svatebního dortu schová do mrazáku, aby ho novomanželé snědl na první výročí, britská královská rodina schovává patra svatebních dort za odlišným Účelem. Dort se servíruje až na Křtiny budoucích dětí .

Jak dlouho vydrží dort čerstvý?

Jak asi Víte, jednou ze surovin pro výrobu ovocného dortu je rum nebe brandy. Alkohol funguje jako přírodní konzervant, který pomuze udrzet dort čerstvý i Několik let. Proto byl ideální volbou v situacích, kdy neexistovaly lednice, ale i Kvůli tomu, že cukráři pracovali na zdobení dort i několik měsíců. Vzhledem k tomu, jak Fenomenální událostí se královské svatby staly, se tento rok dražil nejen plátek dortu ze svatby Williama a Kate, ale takové dort ze svatby princezny Diany , který je i po 37 letech stále jako čerstvý.

Královský svatební dort na Křtiny Prince Louise

Autorka svatebního dortu Williama a Kate, Cukrářka Fiona Cairns potvrdila, že horní patra svatebního dortu Vévoda a vévodkyně z Cambridge se podávala na křtech obou jejich potomka. Tradiční ovocný dort ochutnali hosté na Křtiny prince George v roce 2013 a posléze takové na Křtiny princezny Charlotte v roce 2015. Fiona Cairns by byla ráda, kdyby se královský svatební dort z její dílny podával takové na oslavě křtu prince Louise , ale jak sama uvedla, nechce se pouštět do spekulace, zda tomu tak Skuteč bude.

Ovocný dort je mnohaletá britská tradice

Ovocný dort se poprvé podával na svatbě Královny Victorie, poté byl součástí hostiny všech královských svateb. Zvolila ho královna Alžběta, princezna Anna i princ Charles a tradici neporušili ani princ William s manželkou Kate . 

Ovocný dort na svatbě neměli novomanželé princ Harry a Meghan Markle . Ti si vybrali jako svatební dort svěží citronový dort se sirupem z béžové květů, který Můžete zkusit upéct i vy . Otázkou, která zatím zůstává bez odpovědi, je, zda uschovali část Svého dortu takové na křtiny svých budoucích potomků, nebe zda sbor královské tradice úplně.

Autor: KF