6 lahodných koláčů z letního ovoce nejen ze zahrádky

14. srpna 2017 • 10:25

Nic nenavodí pohodovou víkendovou atmosféru lépe, než vůně báječného moučníku! V létě se nabízí sáhnout po čerstvém letním ovoci, kterého je v obchodech i na zahradách habaděj. Který z těchto jednoduchých šesti koláčů vyzkoušíte vy?

Abyste si vychutnali sladké pečené dezerty, nemusíte nutně vlastnit zahradu s ovocnými stromy. Můžete využít také mražené ovoce. To před pečením nerozmrazujte, aby nebylo rozmočené. Pro zobrazení konkrétního receptu klikněte na název pokrmu.

Bublanina: recept, který využijete celé léto

Upéct bublaninu je snad ten nejznámější způsob, jak nadbytek ovoce zpracovat. Taková bublanina s jahodami je upečená do 30 minut! Využít můžete i jiné ovoce nebo jahody z mrazáku. Pokud máte rádi vláčné dezerty, zkuste jahodový koláč z podmáslí nebo jahodový koláč s tvarohovým krémem. Díky kefíru a krému je těsto neuvěřitelně jemné!

Rozhodně musíte vyzkoušet piškotový koláč s krémem ze zakysané smetany a jahodami. Ozdobit ho můžete i višněmi, broskvemi nebo borůvkami. Fantazii se meze nekladou a s lehkým piškotovým těstem a nakyslou smetanou bude chutnat každé ovoce báječně.

Třešňová bublanina jako od babičky

Třešňová bublanina v létě nikdy nezklame. Je rychlá, nadýchaná a bez náročných ingrediencí. A nemusíte zůstávat jen u třešní! Ať už se pustíte do klasiky s třešněmi nebo vyzkoušíte višně či meruňky, bublanina bude vždy chutnat dokonale.

Jablečný koláč nebo koláč s hruškami?

Hruškový koláč se hodí spíš do pozdějšího léta, kdy sladké hrušky akorát dozrávají. Stejně tak jablka, která můžete použít na lehce  podzimní jablečný koláč s vlašskými ořechy. Koláče si nejlépe vychutnáte společně se zmrzlinou.

Tvarohový koláč s nektarinkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč je perfektním zpestřením po rodinném obědě i k snídani. Pokud máte dost koláčů s klasickým letním ovocem, jako je rybíz, jahody nebo třešně, tento výborný koláč z nektarinek zaručeně oceníte. Je hotový během chvilky a poprášený moučkovým cukrem navíc nádherně vypadá.

Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Kynutý koláč s tvarohem a lesním ovocem je česká klasika, která nikdy neomrzí. Těsto nechte vykynout, poté ho potřete tvarohem a poklaďte borůvkami nebo třešněmi. Nezapomeňte také na drobenku! Ovoce nejenom osladí, ale také dodá křupavost a jedinečnou chuť.

Více receptů, ve kterých zužitkujete ovoce ze zahrádky, naleznete ZDE >>>

Autor: Redakce