6 lahodných koláčů z letního ovoce nejen ze zahrádky

25. července 2018 • 22:00

Nic nenavodí pohodovou víkendovou atmosféru lépe než vůně báječného moučníku! V létě se nabízí sáhnout po čerstvém sezonním ovoci, kterého je v obchodech i na zahradách habaděj. Který z těchto jednoduchých šesti koláčů vyzkoušíte vy?

Abyste si vychutnali sladké pečené dezerty, nemusíte nutně vlastnit zahradu s ovocnými stromy. Obchody jsou plné čerstvého ovoce, pro všechny případy můžete mít doma zásobu zmrazeného ovoce. To před pečením nerozmrazujte, aby nebylo rozmočené. Pojďte zkusit naše osvědčené recepty, pro zobrazení konkrétního receptu klikněte na název pokrmu.

Bublanina: recept, který využijete celé léto

Upéct bublaninu je snad ten nejznámější způsob, jak nadbytek ovoce zpracovat. Taková bublanina s jahodami je upečená do 30 minut! Využít můžete i jiné ovoce nebo jahody z mrazáku. Pokud máte rádi vláčné dezerty, zkuste jahodový koláč z podmáslí nebo jahodový koláč s tvarohovým krémem. Díky kefíru je těsto neuvěřitelně jemné, krém koláč osvěží a z obyčejné bublaniny je rázem fantasticky vláčný dezert!

Rozhodně musíte vyzkoušet piškotový koláč s krémem ze zakysané smetany a jahodami. Ozdobit ho můžete také višněmi, broskvemi nebo borůvkami. Fantazii se meze nekladou a s lehkým piškotovým těstem a nakyslou smetanou bude chutnat každé ovoce báječně.

Třešňová bublanina jako od babičky

Třešňová bublanina v létě nikdy nezklame. Je rychlá, nadýchaná a bez náročných ingrediencí. Nemusíte ale zůstávat jen u třešní! Ať už se pustíte do klasiky s třešněmi nebo vyzkoušíte višně či meruňky, bublanina bude vždy chutnat dokonale.

Jablečný koláč nebo koláč s hruškami?

Hruškový koláč se hodí spíš do pozdějšího léta, kdy sladké hrušky akorát dozrávají. Stejně tak jablka, která můžete použít na lehce podzimní jablečný koláč s vlašskými ořechy. Oba koláče si nejlépe vychutnáte společně se zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

Tvarohový koláč s nektarinkami

Tvarohovo-nektarinkový koláč je perfektním zpestřením rodinného oběda i snídaně. Pokud máte dost koláčů s klasickým letním ovocem, jako je rybíz, jahody nebo třešně, tento výborný koláč z nektarinek zaručeně oceníte. Je hotový během chvilky a poprášený moučkovým cukrem navíc nádherně vypadá.

Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Kynutý koláč s tvarohem a lesním ovocem je česká klasika, která nikdy neomrzí. Těsto nechte vykynout, poté ho potřete tvarohem a poklaďte borůvkami nebo třešněmi. Nezapomeňte také na drobenku! Ovoce nejenom osladí, ale také dodá křupavost a jedinečnou chuť.

Více receptů, ve kterých zužitkujete ovoce ze zahrádky, naleznete ZDE >>>

Autor: Redakce