Pomazánka z avokáda a Lučiny: Recept na osvěžující svačinu

Video se připravuje ...
28. ledna 2023 • 14:00

Avokádo je plné zdravých tuků a vlákniny. Přemýšlíte, jak tohle slané ovoce s máslovou chutí připravit a zařadit do jídelníčku? Vyzkoušejte výbornou avokádovou pomazánku s Lučinou, která je hotová během pár minut, a podívejte se na video, jak ji připravit.

Příprava té nejlepší avokádové pomazánky začíná už v obchodě, a to nákupem – podívejte se na 5 rad, jak vybrat zralé avokádo.

Jak vyndat pecku z avokáda?

Pokud nevíte, jak si s celým avokádem a peckou uvnitř něj elegantně poradit, nezoufejte. Rozkrojení avokáda a vyjmutí pecky je při správném postupu hračka. Podélně nakrojte plod kolem pecky a krouživým pohybem v dlaních obě poloviny oddělte. Do pecky poté opatrně zasekněte nůž, otočte jako páku a pecka je elegantně venku. Žádné vydlabávání pecky lžící, které by jen avokádo zbytečně rozpatlalo, není potřeba.

Suroviny na pomazánku z avokáda

  • avokádo
  • smetanový sýr Lučina
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva

Avokádová pomazánka: postup je jednoduchý

1. K avokádu prolisujeme do misky také česnek. Nemáte-li doma lis na česnek, snadno ho utřete i bez něj, bude vám stačit nůž a trocha soli. Prkýnko posypte solí a nožem do ní oškrábejte stroužek česneku. Sůl udrží česnek na místě a zabrání mu, aby se do prkýnka vpíjel. 

2. Utřený česnek přidáme k avokádu a vidličkou směs rozmačkáme na kaši.

3. Rozmačkané avokádo s česnekem zakápneme citronovou šťávou. Citron se postará, aby avokádo nezačalo oxidovat a hnědnout.

4. Ke vzniklé směsi přimícháme Lučinu. Na závěr dosolíme, přidáme trochu pepře a výborná pomazánka je hotová.

Stále si nejste jistí, jak jednoduchou avokádovou pomazánku s Lučinou připravit? Podívejte se na video v úvodu článku, kterým vás provede foodblogerka Mona Jaoua, a přesvědčte se, jak je to snadné.

 

Autor: red