Nebojte se droždí, tohle je 6 skvělých moučníků, po kterých se doma jen zapráší!

12. července 2021 • 00:00

Kynuté moučníky jsou symbolem české kuchyně. Nadýchané, ne příliš sladké a se šťavnatou náplní. Nebojte se droždí a vyzkoušejte tyto skvělé kynuté recepty, které potěší celou rodinu.

Kynutí je odedávna velkým strašákem pro všechny začátečníky, ale i zkušenější kuchaře a kuchařky. Při správném postupu přípravy kynutého těsta se není čeho bát.

Jak na kynuté knedlíky >>>

Kynuté borůvkové knedlíky

Přepadla vás chuť na sladké? Co takhle zkusit kynuté borůvkové knedlíky? Můžete je podávat jako hlavní jídlo nebo v menší misce jako dezert. Pokud jste je letos ještě neměli, je nejvyšší čas se do nich pustit. Na přípravu můžete sáhnout po borůvkách z mrazáku nebo použít jakékoliv jiné ovoce. Skvělé budou knedlíky i s meruňkami, jahodami, blumami nebo švestkami.  

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Tyto borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta zvládnete levou zadní. Díky smetaně jsou koláčky jemné a vláčné a spojení borůvek s tvarohem je zkrátka dokonalé. Při odpolední kávě s nimi sklidíte zaručený úspěch, přesvědčte se sami!

České buchty

Buchty jako od babičky bez droždí zkrátka nevykouzlíte. Voňavé a nadýchané jako obláček, to jsou tradiční české Honzovy buchty. Naplňte je lahodnými povidly zakápnutými trochou rumu a na závěr posypte moučkovým cukrem. Ze stolu budou mizet rychlostí blesku. 

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní vám připomene, že i na prozatím vzdáleném podzimu je mnoho krásy! Opojná chuť nadýchaného koláče plného jablek s vůní skořice a kapkou rumu vás mile překvapí. Do drobenky můžete přidat ještě pár křupavých oříšků nebo mandlí. Koláč tak dotáhnete k naprosté dokonalosti.

Rohlíčky s povidly

Vynikající rohlíčky s povidly jsou skvělým nápadem na snídani, svačinku nebo sladkou tečku po obědě. Povidla můžete nahradit jakoukoliv jinou zavařeninou, ořechovou nebo makovou náplní. Na závěr je ještě nezapomeňte štědře posypat moučkovým cukrem.

Koláč s rumovým tvarohem

Sázka na jistotu je nadýchané kynuté těsto se šťavnatým tvarohem a rozinkami namočenými v tuzemáku. Kynutý koláč s tvarohem je ideálním moučníkem pro ty, kteří milují Honzovy buchty, ale do jejich zdlouhavé přípravy se jim nechce.

Kynutého těsta se nebojte. Jak správně kynuté těsto připravit, najdete ZDE >>>

Autor: DF